19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanlar Kuzey Sina Bölgesini Terk Ediyor

Mısır’ın Ismailiye ilinde bulunan Kıpti Ortodoks Kilisesi’nin Başpiskoposluğunda görev yapan Başrahip Kirillus İbrahim’in yapmış olduğu açıklamalara göre; Mısır’da 100’den fazla Hristiyan aile geçtiğimiz hafta içerisinde, radikal gurupların saldırılarından kaçabilmek için Kuzey Sina bölgesini terk etmek zorunda kaldı.

Başrahip Kirillus İbrahim; Yüzü aşkın ailenin El-Ariş topraklarını terk etmiş durumda olduğunu ve ailelerin bir çoğunun yaşam koşullarının normale dönmesiyle evlerine yeniden yerleşmeyi planladıklarını belirtti.

Daha önce onlarca Hristiyan ailenin, Sina bölgesinde aktif olan radikal grupların artan saldırı ve baskılarından dolayı evlerini terk ettikleri gündeme gelmişti. Kuzey Sina’da evlerini terk eden aileler İsmailiye’nin komşu illerine taşınmak zorunda kalmışlardı.

Kilise liderleri ve il yöneticileri, dini baskılar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere maddi yardımlarda bulunuyorlar. Hükümet yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre, evlerini terk etmek zorunda kalan öğrenciler İsmailiye’deki okullarda ve üniversitelerde eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilecekler.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Mısır medyasında, kuzey Sina’da yaşayan Hristiyanlara karşı işlenen çeşitli cinayetlerin haberleri gündeme geldi.

3 yıl önce Sina Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan bölgelere, Radikal gruplar yerleşti. Mısır Hükümeti 3 yıl boyunca aktif olan bu duruma karşı anti-terör operasyonunu günümüzde de sürdürmeye devam ediyor. Bu süre zarfında, teröristlerin bölgede gerçekleştirdiği eylemler sonucu yüzlerce polis, asker ve insan hayatını kaybetti.(Olga Daşcinscaia)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi