25 Nisan 2024 Perşembe

Hristiyanlar, Nefret Suçlarına Karşı Birleşti

Endonezya’da binlerce Hristiyan, kendilerine yönelik artan nefret suçlarına karşı 19 Şubat’ta bir protesto yürüyüşü düzenledi.

2 bin’den fazla Hristiyan, federal hükümetten, yargıdan ve sivil toplumdan kendilerine yönelik zulmü durdurmak için harekete geçmelerini talep etti. Hindu yanlısı Bharatiya Janata Partisi tarafından yönetilen Uttar Pradesh, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Uttarkand, Karnataka ve Jharkhand eyaletlerinde din değiştirme karşıtı yasalar çıkarıldı.

Rahibe Anastasia Gill, ‘‘Cumhurbaşkanımız herkesi kapsayan bir büyüme politikasından bahsediyor. Ama ülkedeki Hristiyanlar zulme uğruyor. Yetkililerin ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çekmek için buradayız’’ dedi. Yeni Delhi merkezli bir insan hakları grubu olan Birleşik Hristiyan Forumu (UCF) başkanı Michael William, ‘‘Temel hakları gasp edilen yurttaşlarımızın acısını paylaşıyoruz’’ dedi. UCF’ye göre, kiliselere ve Hristiyanlara yönelik 598 nefret suçu vakası gerçekleşti.

Kuzey Amerika’daki Kızılderili Amerikan Hristiyan Örgütleri Federasyonu (FIACONA) tarafından 30 Ocak’ta yayınlanan rapora göre, 2022’de 1.198 nefret suçu gerçekleşti. FIACONA raporuna göre, ülkedeki Hristiyanlar kurumlarına ve inançlarına yönelik saldırılar nedeniyle 56 milyon dolar değerinde maddi kayıp yaşadı. Rahibe Gill, Chhattisgarh eyaletinde din değiştirme suçlamasıyla çok sayıda Hristiyanın saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Rahibe, 2 Ocak’ta Narayanpur’daki Sacred Heart Kilisesi’ne çeteler tarafından saldırı düzenlendiğini hatırlattı. Chhattisgarh’daki Bastar bölgesinde bir dizi saldırı gerçekleşti. Saldırıların nedeni, kabile üyesi olmayan Hristiyanların, yerel dinleri benimsemeyi reddetmesidir. Araştırmalara göre, Hristiyanlar sosyal dışlanmaya da maruz kalıyor. İnsan hakları aktivistleri, Hristiyanların radikal grupların tehdidine ve baskısına maruz kaldığını bildirdi. Aşırılık yanlıları, zorla din değiştirdiklerini iddia ederek dua toplantılarına baskın düzenliyor. 

Seçimler öncesi düzenlenen protestoya katılan Hristiyanlar, Hindistan’ın ilk kabile mensubu cumhurbaşkanı olan Droupadi Murmu’ya sunulmak üzere bir bildiri imzaladı. Uttar Pradesh merkezli bir yardım kuruluşu olan Unity in Compassion’ın Genel Sekreteri Minakshi Singh, Hristiyanlar için inanç özgürlüğü hakkını talep ettiklerini söyledi. (Ucannews)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi