19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanlar, Sığınma Talebinde Bulundu

Zulümden kaçan bir grup Çinli Hristiyan, Güney Kore’ye sığınma talepleri reddedilince Tayland’a gidebilmek için mücadele ediyor.

60 Çinli Hristiyandan oluşan Shenzhen Holy Reformed Kilisesi, 2019’da dini zulümden kaçmak için ülkeyi terk ettiklerini söyledi. Yıllardır kilisesi yasadışı kabul edilen pastör Pan Yongguang, ‘‘Siyasi baskı artıyor ve zulüm giderek şiddetleniyor. Çocuklarımıza Kutsal Kitap’ı öğretmemizi istemediler ve çocukların kiliseye gitmelerini yasakladılar. Bu bizim inancımıza ve vicdanımıza aykırıydı’’ dedi.

Pastör, yetkililer tarafından sürekli sorgulandığını ancak 2019 yılında cemaatinin yoğun bir baskı altında kaldığını sözlerine ekledi. Kilise cemaatinden Nie Yunfeng, ‘‘O zamanlar, işler düzeldikten sonra dönebileceğimizi düşünmüştüm. İşlerin bu kadar kötüye gideceğini hiç düşünmemiştim’’ dedi.

Bu haftanın başlarında, Mayflower Kilisesi ismini kullanan bir grup, Tayland’a sığınmak için Bangkok’taki Birleşmiş Milletler mülteci ofisine başvurdu. Daha önce Güney Kore’ye başvuran grubun talebi reddedildi. Hükümet istatistikleri, geçen yıl sığınmacıların yüzde 1’inden daha azına sığınma hakkı verildiğini gösteriyor. 

Polisin takibinden korkan Hristiyanlar, Bangkok’un her yerine dağılmış durumda. Yongguang, kendisinin ve cemaatinin takip edildiğini, taciz edildiğini ve tehditlere maruz kaldığını söyledi. Kilise üyelerinden Nie Yunfeng, ‘‘Ailemi bularak onları korkuttular. Geri dönmemiz ve inancımızı terk etmemiz için baskı yaptılar. Babam, yaşanan karmaşanın Hristiyan olmamdan kaynaklandığını söyledi’’ dedi.

Associated Press, yetkililere kiliseyi araştırma emri verildiğine dair kanıtlar buldu. Yetkililer pastörün erkek kardeşini, kız kardeşlerini ve annesini yakalayarak, kendisini ‘yabancı güçlerle gizli anlaşma yapmakla’ ve ‘devlet gücünü yıkmakla’ suçladı.

ABD’deki kiliselerin, inanlıları ülkeye getirmek için çalıştığı bildirildi. Freedom Seekers International’ın başkanı ve kurucusu Deana Brown, ülkeye geldikleri takdirde ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Gidecekleri ülke belli olana dek, grup işsiz ve evsiz kalmaya devam edecek, ancak inançsız değil. 

Kilise ihtiyarı Xie Jianqing, ‘‘Çocuklarımızın geleceğini düşünüyoruz. Eğitimlerini Komünist Parti’nin eline bırakmayı ve Tanrı’ya sırt çevirmeyi reddediyoruz. Çocuklarımızın kiliseye devam edebilmesi ve Tanrı’yı tanıyabilmesi için bu bedeli ödemeye hazırız. Gelecekte neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz, ancak Tanrı’ya güveniyoruz. Biz yol gösterecektir. O’nun planları ve işleri her zaman en iyi olandır’’ dedi. (CBN)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi