20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlar Zehirlendi

Batı Uganda’da aşırılık yanlıları pastörü ve Hristiyan çifti zehirledi. 51 yaşındaki Pastör Francis Kutekereza, Hoima bölgesinde İsa Mesih’i kabul eden çiftle dua toplantısında bir araya gelecekti.

Hristiyan adam, aşırılık yanlılarının kendilerini zehirli muzları yemeye zorladığını söyledi. 27 yaşındaki adam, ‘‘Pastör, üç kişi tarafından tutuldu. Dört kişi ise bizi yakaladı. Kurtulmadan önce zehirli muzdan birkaç parça yemek zorunda kaldı. Pastör ise ellerinden kaçamadı’’ dedi. Komşuların yardım çağrılarına katıldığını, saldırganların ise pastörü darp ettikten sonra kaçtığını söyledi. Pastör Kutekereza’da üç saat içinde mide bulantısı, kusma, mide krampları ve ishal semptomları görüldü. 23 yaşındaki Hristiyan çift ise beş saat sonra benzer semptomları gösterdi. Çift, Kigorobya’daki sağlık merkezinde üç hafta tedavi gördü, ancak pastörün durumu ciddiyetini koruyor. Pastör Kutekerezai Hoima’daki başka bir hastaneye nakledildi.

Morning Star News yetkilisi, ‘‘Pastör hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Midesi, bacakları ve yüzü ağır yara aldı’’ dedi. Yetkili, beş çocuk babası olan Pastör Kutekereza’nın daha donanımlı bir hastaneye nakledilmesi gerektiğini söyledi.

Çift, Ekim ayında İsa Mesih’e iman etti. Hristiyan adam, ‘‘20 Ekim’de pastör Kutekereza ile akşam ibadetinden sonra İsa’nın takipçisi olmaya karar verdik. Pastör her perşembe bizimle birlikte dua etti. Komşularımız, pastörün ne sıklıkla evimize geldiğini sormaya başladı. 10 Kasım’da genç bir adam evimize geldi ve pastörün çantasındaki Kutsal Kitap’ı gördü. Pastör gittikten sonra Kutsal Kitap hakkında sorular sordu’’ dedi.

17 Kasım’da Pastör Kutekereza’nın telefonuna tehdit mesajları geldi. Hristiyan adam da tehdit edildi. Hristiyan çiftin komşusu, ‘‘Sizi pastörle Kutsal Kitap çalışması yaparken gördük. İnancımıza göre bu uygun değil’’ dedi.

Kilise ihtiyarı, güvenlik nedeniyle Hristiyan çiftin yerinin değiştirilmesi gerektiğini ve pastörün hastane masrafları için desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti. (Morning Star News)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi