20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlara Evini Açtığı İçin Saldırıya Uğradı

Doğu Uganda’da 83 yaşındaki Hristiyan bir kadın, pastör kılığına girmiş iki aşırılık yanlısının saldırısına uğraması sonucu hastaneye kaldırıldı.

Harriet Namuganza, Iganga Bölgesi’ndeki dört yatak odalı evinde Hristiyanlığı benimseyen 18 ve 22 yaşındaki iki genci evinde ağırladı. Güvenlik nedeniyle ismi açıklanmayan gençlerden biri, maddi yardımda bulunmak isteyen kişinin, evi ziyaret etmek için aradığını belirtti. Akşam saatlerinde pastör olduğunu iddia eden bir kişinin kapıyı çaldığını söyleyerek, ‘‘Kapıyı açtığımızda dışarıda birkaç adam gördük. Hemen odalardan birine koşarak saklandık. Saldırganlar bizi bulamayınca ruhsal annemize yönelerek ona saldırdılar. Namuganza, kendisine zarar vermemeleri için saldırganlara yalvarsa da, onu tekmelemeye başladılar. İçlerinden biri ‘Onu bırakalım, diğer gençler için geri geleceğiz’ dedi. Saldırganlar gittikten sonra iki genç saklandıkları odadan çıktı’’ dedi.

Hristiyan gençlerden biri, ‘‘Saldırganların gittiğini anlayınca kapıyı kilitleyip hemen arkadaşlarımızı aradık ve ruhsal annemizi tedavi edilmesi için yakınlardaki bir hastaneye götürdük’’ dedi.

Bir bölge kaynağı, Namuganza’nın sırt, kaburga ve göğüs bölgesindeki yaralanmalar nedeniyle tıbbi tedavi gördüğünü ve Iganga’daki daha büyük bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

Harriet ve eşi, 2010 yılında Iganga kasabasındaki bir müjdeleme etkinliğinde İsa Mesih’i kabul etti. Yerel bir kaynak, Namuganza ailesinin o zamandan beri Müjdecileri desteklediğini ve Hristiyanlığı benimsemeleri nedeniyle dışlanan veya saldırıya uğrayan kişileri evlerinde ağırladığını bildirdi. Namuganza, yerel bir pastörün isteğiyle 20 Mayıs’ta iki gence evini açmıştı. Gençlerin akrabaları İsa Mesih’i kabul etmeleri nedeniyle kendilerini cezalandırmak üzere takip ediyordu. Namuganza, sekiz çocuğundan beşinin hayatını kaybettiğini belirterek, ‘‘Çocuklar bana çok yardımcı oldular ve dört yatak odalı evimde onlarla birlikte yaşadılar’’ dedi.

Kaynaklara göre, bölge pastörü saldırıyı yerel yetkililere bildirdi ve Namuganza’nın durumu düzeldikten sonra, kendisiyle ve yerel başkanla dava açılıp açılmaması hakkında görüşecek. Öte yandan, pastör iki genci başka bir eve yerleştirdi.

Uganda anayasası, inanç özgürlüğünü teminat altına almasına rağmen, yaşlı kadına yönelik saldırı Morning Star News’in belgelediği ülkedeki Hristiyanlara yönelik birçok zulüm vakasının sonuncusuydu. (morningstarnews)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi