29 Mart 2024 Cuma

Hristiyanlara Tehditler Son Bulmuyor

Mali’de Hristiyanlar tehdit ediliyor. Radikal gruplar tarafından tehdit edilen Douna köyünde yaşananlara değinen Mopti Episkoposu Msgr. Jean Baptiste Tiama, ‘‘Arabuluculuk çabalarının başarılı olmasını umarken kardeşlerimiz için dua etmeye devam ediyoruz’’ dedi.

Mopti Episkoposluğu tarafından yayınlanan açıklamada, ‘‘Douna köyü bir süredir aşırılık yanlıları tarafından tehdit ediliyor. 4 Ocak’ta iki kilisenin kapatılması için baskı uyguladılar. Kiliselerde çan çalmak, müzik aleti kullanmak ve dua etmek yasaktır. Hristiyanlar inançlarını terk etmeye zorlanıyor’’ ifadeleri yer aldı. İnanlılar kötülükle mücadele edebilmek için dua etmeye çağrıldı.

9 Ocak’ta Mopti bölgesinde yaşanan çatışmalarda on dört asker hayatını kaybederken, on bir asker yaralandı. Radikal örgütlerden ise 31 militan etkisiz hale getirildi. Ülke, 2012’den bu yana aşırılık yanlılarının şiddetine maruz kalıyor. Başkent, Burkina Faso ve Nijer’e sıçrayan ve güneye doğru yayılan şiddetin merkezi haline geldi.

11 Ocak 2013’te Fransa, radikal örgütlere karşı Serval Operasyonunu başlattı. 2020’de darbeyle yönetimi ele geçiren ve 2021’de ikinci darbeyi gerçekleştiren askeri cunta Fransa ile işbirliğine devam etmedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından 9 Ocak’ta Güvenlik Konseyi’ne sunulan bir rapor, özellikle Burkina Faso ve Mali’de güvenlik koşullarının kötüleşmeye devam ettiğini belirtti. Raporda, ‘‘Mali’de uluslararası güçlerin çekilmesinin ardından silahlı gruplar ülkenin doğusuna doğru ilerleyerek geniş sınır bölgelerini kontrol altına aldı’’ ifadeleri yer aldı. (fides)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi