19 Mart 2024 Salı

Hristiyanlara Yönelik Saldırıların Ardından İç Savaş Korkusu

Hindistan’ın kuzeydoğusunda Hristiyan toplumuna karşı haftalardır devam eden şiddet olaylarının iç savaşa yol açmasından endişe ediliyor.

Manipur eyaletindeki saldırılarda en az 70 kişi hayatını kaybederken, 10 bin Hristiyan aile evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Open Doors, yıkımın geniş çaplı olduğunu belirterek en az 300 kilisenin yakılıp yıkıldığını ve 1.000 Hristiyan’ın evinin tahrip edildiği bilgisini paylaştı. Yıkımın endişe verici boyutlara ulaştığını ve yardım kuruluşunun zor durumdaki Hristiyan toplumunu desteklemek üzere acil çağrı başlattığı belirtildi.

Bölgede ortak çalıştıkları diğer yardım kuruluşlarının, halihazırda gıda yardımı ve tıbbi bakım sağladığı ancak yerel hükümetten çok az destek alarak kaçanlar için koşulların “korkunç” olduğu konusunda uyardı.

Hindu milliyetçilerin, öldürmek ya da zorla Hinduizm’e döndürmek için Hristiyanları aradığı bildiriliyor.

Hindistan’daki Open Doors ortaklarından güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kişi, Yüksek Mahkeme’nin orduya bölgede barış ve düzeni koruma emri verdiğini söyledi. Ancak hükümetin şiddeti durdurmak için hiçbir şey yapmadığını belirterek, “Bu durum devam ederse iç savaş kaçınılmaz olur” dedi.

Open Doors Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürü Henrietta Blyth, Hindu aşırılık yanlılarının toplumsal şiddeti “Hristiyan toplumuna daha fazla saldırmak için bir zemin olarak” kullandıklarını söyleyerek, “Kiliseler yakıldı ve yıkıldı. Hıristiyanlar dövüldü ve evlerinden kovuldu. Azınlık kabileleri ordu tarafından korunan kamplarda saklanıyor. Hayatlarından endişe ediyorlar ve haklılar da. Radikal Hinduların Hristiyanları zorla inançlarından vazgeçirmeye çalışıyor ve kilise liderlerini öldürmek için arıyor” ifadelerini kullandı.

Kaçan Hristiyanlar, Bankadan para çekmek için ATM’lere ulaşamıyor, gıda ve yakıt fiyatları yükseldiği için hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Blyth, “İnsanların yiyecekleri ya da barınakları yok ve hala fiziksel şiddet tehditleriyle karşı karşıyalar. Eğer en kötüsü olur ve Manipur ileride bir iç savaşa sürüklenirse, bunun her iki tarafta da yol açacağı insani acılar ölçülemez olacaktır.

Gıda malzemeleri ve askeri kamyonlar yakıldı ve pek çok insan ruhsal ve fiziksel kayıplar yaşadı ve derin bir travma geçirdi. Hristiyanların karşı karşıya kaldığı adaletsizlik ve zulümlere karşı sesimizi yükseltmek için yardımınıza ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu. (CT)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi