29 Nisan 2024 Pazartesi

Hristiyanlara Yönelik Şiddet Konusunda Uyarı

Hristiyan yardım kuruluşu, Myanmar’da devam eden iç savaşın ortasında Hristiyanlara yönelik şiddetin arttığını bildirdi. Uluslararası Hristiyan Dayanışma Örgütü (CSI), aynı zamanda umut işaretleri olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler’in Myanmar Soruşturma Mekanizması Baş Soruşturmacısı Selina Biedermann, 2021 askeri darbenin ardından Hristiyanlara yönelik şiddetin sistematik olarak arttığını söyledi. Biedermann, Karen, Chin ve Kayin etnik gruplarından gelen Hristiyanların yoğun baskıya maruz kaldığını söyledi.

Uluslararası Af Örgütü, kiliselere yönelik saldırının savaş suçu olarak soruşturulması çağrısında bulundu. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ordunun 7 Şubat’ta sivillere yönelik hava saldırılarını kınadı. Ülkede 18-35 yaş arası erkeklerin ve 18-27 yaş arası kadınların askere alındığı ve muhalefete yönelik baskının artırıldığı açıklandı.

Biedermann, yaşananlara medyanın duyarsız kaldığını ve Ukrayna’daki savaş gibi çatışmaların Myanmar krizini gölgede bıraktığını söyledi. Uluslararası Hristiyan Dayanışma Örgütü, özellikle Sagaing bölgesinde insani yardım çalışmalarına devam ediyor. Biedermann, uluslararası toplumun orduya müzakere konusunda baskı yapma çabalarına dikkat çekti. Biedermann, ‘‘Geçtiğimiz yıl Çin ve ABD, Myanmar’daki askeri diktatörlüğe karşı birlikte çalıştı’’ dedi.

Myanmar’ın 2026’da Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) dönem başkanlığını almasına izin verilmeyeceği bildirildi. Biedermann, demokratik bir gelecek için orduya karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, küresel eylem çağrısında bulundu.

(Kaynak: Catholic News Agency)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi