19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanların Çoğu Tanrı Sözü’nü Paylaşamıyor

Lifeway Research tarafından yayınlanan ankete göre, Amerikalı Hristiyanların çoğu inancını paylaşmak istiyor, ancak sadece küçük bir kısmı son altı ay içinde başkalarını İsa Mesih’i kabul etmeye teşvik etti. 

Anket, 12-23 Nisan tarihleri ​​arasında görüşülen 1.011 Amerikalı Hristiyanın yanıtlarına dayanmaktadır. Katılımcıların yüzde 54’ü ‘başkalarına İsa Mesih’i anlatmak’ konusunda istekli olduğunu açıkladı. Kendini Hristiyan olarak tanımlayan Amerikalıların yüzde 52’si, birini dini inançlarını değiştirmeye teşvik etmenin ‘saygısızlık’ olduğuna inanıyor. Hristiyanların yüzde 66’sı ise İsa Mesih’i başkalarına nasıl anlatacağını bilmiyor.

Katılımcıların yüzde 68’i cemaati Müjde’yi (Tanrı Sözü) duyuracak şekilde donatmanın pastörün sorumluluğunda’ olduğuna inanıyor, yüzde 69’u ise ‘Hristiyan olmayanları Mesih’e güvenmeye teşvik etmenin Hristiyanların sorumluluğunda’ olduğunu düşünüyor. Ankete göre, Hristiyanların yüzde 70’i son altı ay için Müjde’yi kimseyle paylaşmadı. Katılımcıların yüzde 93’ü en azından bir arkadaşıyla inanç hakkında konuşmaya açık olduğunu söylerken, yalnızca yüzde 52’si son altı ay içinde Hristiyan olmayan bir tanıdığına Tanrı’nın hayatında neler yaptığını paylaştı. Ayrıca yüzde 57’si ‘kiliseye gitmeyen arkadaşını veya aile üyesini ibadet hizmetine veya kilisedeki başka bir programa katılmaya davet etmediğini’ söylerken, yüzde 62’si ‘son altı ayda nasıl Hristiyan olunacağını’ kimseyle paylaşmadığını belirtti.

Lifeway Research genel müdürü Scott McConnell, bazı Hristiyanların saygısızlık olabileceği gerekçesiyle Müjde’yi paylaşmadığını söyledi. McConnell, insanları hayatlarının merkezine İsa’yı almayı düşünmeye teşvik etmenin cesur bir fikir olduğunu söyledi. McConnell, ‘‘Birçoğu arkadaşlarına ve ailelerine müjdeleme yapmıyor gibi görünse de, yüzde 64’ü geçen ay bir arkadaşının veya aile üyesinin kurtuluşu için dua etti. Birinin İsa Mesih’i takip etmesi için dua etmek, Müjde hakkında konuşmaktan daha kolay’’ dedi.

Irksal demografiye göre ayrıldığında, siyahî Hristiyanların beyaz Hristiyanlara kıyasla Müjde’yi duyurma ihtimalinin daha yüksek olduğu görüldü. Buna göre, ankete katılan beyaz Hristiyanların yüzde 50’si son altı ay içinde aileleri veya arkadaşlarıyla inanç hakkında konuşmadıklarını belirtirken, bu oran Afro-Amerikalı Hristiyanlar arasında yaklaşık yüzde 32. 

Ankette, ‘nasıl Hristiyan olunacağını’ çevresiyle paylaşamadığını belirtme olasılığının Afro-Amerikalı Hristiyanlara kıyasla (yüzde 52) beyaz Hristiyanlarda (yüzde 64), daha yüksek olduğu görüldü. Afro-Amerikalıların yüzde 56’sı, beyaz Hristiyanların ise yüzde 44’ü fırsat verilmesi durumunda arkadaşlarıyla inançları hakkında konuşmaya açık olacaklarını belirtti. Daha önce hiç tanımadıkları biriyle Müjde hakkında konuşabileceklerini belirten Afro-Amerikalıların oranı yüzde 42 iken, beyaz Hristiyanların oranı yüzde 30.

McConnell, ‘‘Birçok Hristiyan, Müjde’yi paylaşmanın önemli olduğunun farkında, ancak teşvik edilmeye ve İsa Mesih hakkındaki iyi haberi başkalarıyla nasıl paylaşılacağının gösterilmesine ihtiyacı var’’ dedi. 

Beyaz Hristiyanların yüzde 38’i sevdiği kişilerin kurtuluşu için dua etmediğini belirtirken, bu oran siyahi katılımcılar arasında yüzde 24. Müjde’yi paylaşma konusunda inanlılara hizmet veren Evangelism Explosion kuruluşunun başkanı John Sorensen, ‘‘Amacımız İsa Mesih’in takipçilerini aileleri, arkadaşları, hatta tanımadığı kişilerle Müjde’yi paylaşma güvenine sahip olacak şekilde donatmaktır. Her Hristiyanın Mesih’in yüceliğine tanıklık ettiği bir dünya hayal ediyoruz’’ dedi. (CP)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi