19 Nisan 2024 Cuma

Hristiyanların Üçte Biri Online Kilise Hizmetlerine Katılmıyor

Barna tarafından yapılan bir ankette, Hristiyanların üçte birinin koronavirüs salgını döneminde kiliselerin online ibadet hizmetlerine katılmadığı görüldü.

Anket, katılımcıları online hizmetlerini yayınlayan Hristiyanlar, diğer kiliselerin online hizmetlerini yayınlayan Hristiyanlar ve kiliseye katılmayı bırakan Hristiyanlar olarak kategorize etti.

Y kuşağı (1981-1996 yılları arasında doğanlar) Hristiyanların yarısı son dört hafta içinde kiliseye katılmadıklarını belirtti. X kuşağı (1965-1980 yılları arasında doğanlar) Hristiyanların yüzde 35’i, Baby Boomer kuşağı (1946-1964 yılları arasında doğanlar) Hristiyanların ise yüzde 26’sı online ibadet hizmetlerine katılmadıklarını söyledi.

Barna raporunda, ‘‘Genç nesiller dijital rutinlere ve yeniliklere daha yakın olsa da, kurumlarla olan ilişkileri dijital kilise döneminde devam ediyor. Bu eğilimler kiliselerin gelecek kuşaklara ulaşmaya devam etmesinin önemini vurguluyor’’ ifadelerine yer verildi.

Ankette ayrıca salgın döneminde ibadet hizmetlerinin Hristiyanlar üzerindeki etkilerine de yer verildi. Koronavirüs salgını döneminde kiliseye katılmayı bırakan katılımcıların, devam eden akranlarına oranla daha endişeli oldukları görüldü. Ayrıca son haftalarda kiliseye devam etmeyen Hristiyanlar, kiliseye katılanlara oranla kendilerini daha sıkıntılı ve güvensiz hissettiklerini söyledi.

David Kinnaman

Barna Grup Başkanı David Kinnaman, Mayıs ayında yaptığı açıklamada koronavirüsün kiliseleri insanlara en iyi şekilde ulaşmak için değişiklikler yapmaya zorladığını belirterek, ‘‘Normale dönmüyoruz. İlginç bir ‘yeni normal’ süreceği yaşanacağını düşünüyorum. Aylarca hatta belki yıllarca sürecek derin aksaklıklar yaşanabilir’’ dedi. (CHL)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi