20 Nisan 2024 Cumartesi

Hristiyanlığı Kabul Eden Kadın, Ailesini Kaybetti

Doğu Uganda’da yedi çocuklu bir anne, İsa Mesih’e iman etmesi nedeniyle Paskalya Pazarı’nda eşi ve akrabaları tarafından ciddi şekilde saldırıya uğradı ve ailesiyle ilişkisi kesildi.

37 yaşındaki Salimati Naibira, eşinin Somalı kılıcı olarak bilinen hançerle uyluk kemiğine saldırmasından sonra bilincini kaybettiğini söyledi. Naibira, üç gün önce Hristiyanlığı kabul etmişti.

Kiliseye gittiği sırada kayınbiraderi Ahirafu Kowa ile karşılaşan Naibira, ona bir arkadaşını ziyaret edeceğini söylemesine rağmen şüphelendiğini belirtti. İbadet hizmetine bir saat kala Naibira, eşinin ve diğer akrabalarının yaklaşmakta olduğunu pencereden gördüğünü söyledi.

Salimati Naibira

Naibira, ‘‘Eşim Ayubu Kairu ve bazı aile üyelerinin kilise kapısına bağırarak girdiklerini gördüm. Kilise üyeleri, hayatlarını kurtarmak için hızla uzaklaştı’’ dedi. Akrabaları kiliseye sopalarla ve hançerle girdi. Naibira, pastörün ve bazı kilise ihtiyarlarının onu korumaya çalıştıklarını, ancak akrabalarının zorla kendisini minibüse bindirip ormanlık alana götürdüğünü söyledi. Naibira, ‘‘Beni sopalarla dövmeye başladılar, sonra eşim Somali kılıcıyla uyluğumdan ve sırtımdan yaraladı. Bilincimi ancak birkaç saat sonra yeniden kazandım’’ dedi.

Yoldan geçen bir çoban onu saat 3 civarında ağır yaralı şekilde buldu ve Naibira’yı yakınlardaki Kityerera kasabasındaki bir kliniğe götürdü. 5 Nisan’da hastane personeli, Naibira’nın Hristiyan bir arkadaşı ile temas kurmayı başardı ve arkadaşı 8 Nisan’da onu hastaneden aldı.

1 Nisan’da Naibira, arkadaşının Kaluuba kasabasındaki işyerini ziyaret ettiğini ve dört yıldır yaşadığı sağlık sorunlarını onunla paylaştığını söyledi. Bir müjdenin geldiğini ve kendisiyle Mesih hakkında konuştuğunu söyleyen Naibira, ‘‘Ona dört yıldır devam eden sağlık sorunlarımdan bahsettim. Bana İsa Mesih’in şifa veren olduğunu ve O’nunla her şeyin mümkün olduğunu söyledi. Benim için dua ederken, bedenime bir gücün girdiğini hissettim’’ dedi.

İsa Mesih’in sevgisini duyan Naibira, O’nu Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etti. Müjdeci, 4 Nisan Pazar günü Paskalya’da herhangi bir kiliseyi ziyaret etmesini ve İsa’nın dirilişini kutlamasını istedi. Naibira, ‘‘Arkadaşımdan ayrılmadan önce neşe doluydum. Gece, İsa’nın çarmıha gerildiği filmi rüyamda gördüm. Heyecanla uyandım ve şifa bulduğumu gördüm’’ dedi.

Naibira, yaşları 4 ila 17 arasında değişen çocuklarının velayetini nasıl alabileceğini bilmediğini söyledi. Eve dönemeyeceğini söyleyen Naibira, ‘‘Umarım çocuklarım güvende olur’’ dedi. (Morning Star News)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi