26 Nisan 2024 Cuma

İki Kez Kaçırılan Rahip Nijerya’ya Döndü

Ekim ayında Nijerya’da kaçırıldıktan sonra İtalyan rahip Peder Maurizio Pallù ülkesine geri döndü. Yaklaşık 3 yıldır Nijerya’da hizmet veren Neokatekümen üyesi 63 yaşındaki Pallù, 12 Ekim’de Güney Nijerya’da, o ve beraberindeki iki kişi daha kaçırılmıştı.

Vatikan lnsider’a göre, kaçırılma olayı rahip ve diğerlerini araba ile Calabar’dan Benin şehrine giderken soyan bir grup silahlı kişi tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 gün tutsak olarak ellerinde kaldıktan sonra 17 Ekim’de serbest bırakıldılar.

Aynı zamanda Peder Pallù, 13 Ekim 2016’da da kaçırılmış ve sadece bir buçuk saat sonra serbest bırakılmıştı.

Peder Pallù, kaçırılma sırasında hayatını düşündüğünü ve ölüme hazır olmadığını hissettiğini söyledi. “Rab’be, günahlarım için yeterince tövbe etmediğimi görüyorum dedim” diye bir açıklamada bulundu. Peder, Tanrı’dan hayatını gerçek bir Hristiyan olarak bitirmesini ve merhamet göstermesi için dua ettiğini söyledi. Fakat aynı zamanda, Tanrı’ya “hayatını kurtarmasını dilediğini, bunu yaparsa İncil’i iki kat fazla bir şevk ile duyurmaya devam edeceğine söz verdiğini” anlattı.

Roma Episkoposluğunun rahibi olan Pallù, 18 Ekim’den beri İtalya’da bulunuyor. Bu süre zarfında kendisine “Ne zaman geri dönüyorsun?” diye soran Papa Françesko’yla resmi bir görüşme gerçekleştirdi.

Nijerya’ya geri dönmesi ve bunun aptalca bir düşünce olup olmadığı sorulan Pallù, “İsa Mesih’in ölümü ve dirilişiyle” zaten yenilmiş olan şeytandan korkmadığını söyledi.

Onu kaçıranların altın haçını elinden almış olmaları ve yanında bir İncil veya dua kitabı olmaması sebebiyle, tutsak olduğu beş gün boyunca sahip olduğu tek enstrümanın Fatima’dan satın aldığı bir tespih olduğunu söyleyen rahip, bütün bu şartlar altında, duanın gücüne tanıklık ettiğini belirtti.

“Bu tespihim vardı ve onu dışarıda tuttuğum için sürekli tespih çekerek dua okuduğumu gördüler. Onlara “Ben sizin için de dua ediyorum” dedim, bu yüzden bu gücü sadece kendi duamda değil – biraz imanı olan bir insan olduğum için, elimden geleni yaptım –  özellikle evrensel Kilisenin duasında gördüm” dedi.

İngilizce bilen tek kişinin grup liderini olduğunu ve bu sayede onunla ilişki kurabildiğine değinen Rahip, birbirleriyle konuşabildiklerini ve ona onları kardeşleri olarak gördüğünü ve onlar için dua ettiğine değindi. Ses tonunun ve yaklaşımının değiştiğini ve kendisine has bir sesle ‘Evet peder, benim için dua et’ dediğini belirtti.

Peder Pallù Floransa’nın yerlisi. Neokatekümen üyesi olarak, 11 yıldır çeşitli ülkelerde hizmet ediyordu. 1998’de Roma’daki Redemptoris Mater Ruhban okuluna girdi.

Roma’daki iki kilise içinde papaz olarak görev yaptıktan sonra Haarlem Piskoposluğunda papaz olduğu Hollanda’ya gönderildi. Buradan, Abuja’nın Başpiskoposluğuna gönderildi.

Son zamanlarda Nijerya’nın Benin Şehri’nin bulunduğu Edo eyaletinde birkaç  rahip daha kaçırıldı ve bir tanesi öldürüldü.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi