20 Nisan 2024 Cumartesi

İki Pastör Chicago’daki Şiddetin Sona Ermesi İçin Mücadele Ediyor

Son 20 yıldır Chicago’da şiddet dalgası devam ediyor. Kentte 2001-2020 yılları arasında Afganistan ve Irak’taki askeri çatışmalardan daha fazla insanın öldürüldüğü bildirildi.

Silahları Kutsal Kitap olan Hristiyan liderler, şiddetin sona ermesi umuduyla bir araya geldi. New York’tan eski bir uyuşturucu satıcısı olan Pastör Dimas Salaberrios, silahlı şiddeti yakından tanıyor. Şiddetin son bulması için kırk gün oruç tutan Salaberrios, ülkeyi ‘Chicago: America’s Hidden War’ adlı filmde olduğu yere götürmek zorunda olduğunu hissetti.

Pastör Dimas Salaberrios

Kentte 2 yıl çekim yapan Salaberrios, ‘‘Chicago’da dua ederken ve sokaktaki insanlarla konuşurken, şeytani bir varlığın bulunduğunu hissettim’’ dedi.

Pastör Corey Brooks

Chicago’da Project Hood adlı hizmete başkanlık eden Pastör Corey Brooks, Salaberrios ile aynı fikirde olduğunu söyledi. Brooks, ‘‘Chicago şehrinde insanların yaşamlarında gerçek bir ruhsal savaş sürüyor. Şehrin genelinde ölüm ruhu var gibi görünüyor. Kötülük, çetelerle gençlerin hayatına girdi ve yayıldı’’ dedi. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da var. Salaberrios, ‘‘Yılın yarısı tamamlandı ve şimdiden yüzden fazla çocuk vuruldu. Filmimizde, vurulacağını hissettiği için yatağının altında uyuyan Quincy adlı bir çocuğumuz var’’ dedi.

Korku Dalgası Yayılıyor

Brooks, ‘‘Çocuklarının dışarı çıkıp oynamasına izin vermek konusunda temkinli davranan birçok ebeveyn var. Şiddet nedeniyle dükkanlar kapandı. Sayılamayacak kadar çok sayıda cenaze töreni düzenledim’’ dedi. Salaberrios’un bu yılın başlarında Akademi Ödülü almaya hak kazanan belgeseli, kilisenin dua ve müjde yoluyla karanlıkla nasıl mücadele ettiğini gösteriyor. Brooks, ‘‘Yürüyüş yapıyorlar, evlerine gidiyorlar. Normalde yapmadıkları şeyleri yapıyorlar’’ ifadelerinde bulundu. 

Hizmetleri aracılığıyla doğrudan çete üyelerine ulaşıldığını söyleyen Brooks, misilleme yaşanmaması için tam zamanlı çalışan şiddeti önleme ekiplerinin bulunduğunu belirtti. Benzer bir çalışmanın kendisini New York’ta suç ve şiddet dolu bir hayattan kurtardığını söyleyen Salaberrios, ‘‘En büyük uyuşturucu satıcılarından biriyken üç kadın gelerek bana ‘Sizin için dua edebilir miyiz?’ dedi. Ne demek istediklerini bilmiyordum. El koyduklarında Tanrı’nın gücüyle yere yıkıldım. İsa Mesih’in adıyla dua etmeye başladılar. Üzerime daha önce hiç hissetmediğim bir huzurun geldiğini hissettim ve uyuşturucu satıcılığını bıraktım’’ dedi.

Aynı güç ve esenliğin şehirlerinde de fark yaratabileceğine inanan Brooks, ‘‘Günün sonunda istihdam ve danışmanlık sağlayabiliriz. Her türlü kaynağı verebiliriz, ancak bunun ruhsal bir savaş olduğuna inanıyorum. Şeytan, insanları öldürmek, çalmak ve yok etmek için dışarı çıktı. Karanlığı geri püskürtmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bunu yapmanın yolu da Mesih’in sevgisini göstermektir’’ dedi. (cbn)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi