29 Mart 2024 Cuma

İki Saldırıda Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 44’e Çıktı

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakını ve Maçka Parkı’nda gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 44’e çıktı. Saldırının gerçekleştirildiği yere Şehitler Tepesi adı verildi.

10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş-Bursaspor maçının bitmesinin ardından ilk patlama Vodafone Arena yakınındaki Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce ‘Beleştepe’ denilen yerde çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı araçla düzenlendi. Maçka Parkı’ndaki ikinci patlama ise canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Şiddetli patlamalar İstanbul’un birçok ilçesinden de duyuldu. Patlamada 300-400 kiloluk patlayıcı kullanıldığı belirtildi.

NTV habere göre, patlamada şehit olanların sayısı 44’e yükseldi. Şehitlerden 37’sinin polis olduğu bildirildi. Saldırısında 150’den fazla kişi de yaralandı. Hastanelerde bulunan 98 kişinin tedavilerine devam ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı araçla saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısında yaralananları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı. Erdoğan, “Bunları yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler” dedi.

“ŞEHİTLER TEPESİ” 

Bu arada, Beşiktaş Belediyesi Meclis, terör saldırısının ardından olağanüstü toplandı. Burada alınan kararla, halk arasında “Beleştepe” diye anılan noktanın adı “Şehitler Tepesi” olarak değiştirildi. Saldırının gerçekleştiği yere şehitlerin anısına anıt da dikilecek.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NDEN AÇIKLAMA

Beşiktaş’ın internet sitesinde yer alan açıklamada, saldırıda, Vodafone Arena’dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre Üyeleri Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası mağazası çalışanlarından 29 yaşındaki Tunç Uncu’nun şehit olmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi