20 Nisan 2024 Cumartesi

İlk İrlandalı Halkın Cenaze Rituellerine Rastlandı

Arkeologlar, ilk İrlanda halkının cenaze ritüellerine dair önemli keşiflerde bulundu.

İrlanda’nın antik mezarlarını inceleyen uzmanlar, eski insanların cenaze törenlerinde ölen kişinin bedenini parçaladıklarını ortaya çıkardı. Eskiden İrlanda topraklarında yaşayan halkta, ölen kişinin bedenini parçalamanın onlar ile ölen kişinin ruhu arasındaki bağın güçleneceği inancı hakimdi.

Uzmanlar 1911 yılında bulunan Avrupa’nın en büyük mezar höyüklerinden biri olan Karroukile’de Neolitik çağa ait kemikleri analiz ettiler. Uzun süre, Neolitik çağına ait mezarların kalıntılarına rastlanmadığı için kayıp olduğu düşünülüyordu ta ki 2001’de Cambridge Üniversitesi arşivlerinde keşfedilene kadar.

Araştırma grubundan Sam Moore, “Yaptığımız analizler kemiklerin M.Ö. 3500-2900 yılları arasına ait olduğunu gösterdi” açıklamasında bulundu.

Uluslararası arkeolog ekibi yedi mezarda bulunan 40 kişinin kemiklerini analiz etti. Kemiklerin tümü yakılmış durumdaydı, bu yüzden uzmanlar hem yanmış kalıntıları hem de kurtarılan kalıntıları ayrı ayrı inceledi.

Anatomi profesörü Johnny Gerber: “Kemikler üzerinde, omuz, dirsek, kalça, ayak bileği ve tendon gibi büyük eklemlerde taş aletlerin izlerine rastladık” dedi.

Profesörün söylediklerine göre ilkel toplumlarda karmaşık bir mezar ayini uygulanıyordu ve bu gibi ayinler sırasında ölülerin bedeni parçalanıyor ve yakılıyordu.

Bu tür ritüeller eski toplumlarda özel bir rol oynamıştır; zira onların dönem inançlarına göre ölen kişinin ruhu bu yöntemler sayesinde atalarıyla manevi bir bağlantı kurabiliyordu. (ria.ru/Ziv.ru-Olga Daşcinscaia)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi