29 Mart 2024 Cuma

İnanç Savunmacısı Nabeel Qureshi Sonsuz Yaşama Kavuştu

Doktorların vücudunun “yaşamın son evrelerine” girdiğine inandığını söyleyen inanç savunmacısı ve yazar Nabeel Qureshi, 16 Eylül Cumartesi günü 34 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Pakistan asıllı Amerikan vatandaşı olan Qureshi, geçtiğimiz Ağustos ayında kendisinde ilerlemiş mide kanseri teşhisi konana kadar Ravi Zacharias Uluslararası Hizmetleri’nde (RZIM) konuşmacı olarak görev aldı.

Ravi Zacharias, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Nabeel Qureshi, artık tek Gerçek olanı gözlerin görecek ve ellerin ona dokunacak” şeklinde Facebook sayfasında duygusal bir yazı paylaştı.

Kaliforniya’daki Pakistanlı göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Qureshi, eşi Michelle ve bir kızı Ayah ile yaşamını sürdürmekteydi.

Cumartesi günü yapılan açıklamada, RZIM, “Hristiyan kardeşimiz sevgili Nabeel Qureshi kanserle bir yıl süren mücadelenin ardından İsa Mesih’in yanına gitti.” “Bu haberi, Mesih’in huzurunda nihayet ve tamamen iyileşmiş olacağından içtenlikle emin olarak, derin bir üzüntü ile almış bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada; “Bunun Nabeel’in kazancı olduğunu biliyoruz, fakat onu sevenlere ve bu dünyada onun Hıristiyanlığa geçiş hikayesi ve hayatından etkilenen insanlar için bu büyük bir kayıp” denildi.

24 Ağustos’ta, “Nabeel’in 12. Ruhani doğum gününü” kutlayan halka açık Facebook kutlaması, İsa’yı Rabbi ve Mesih’i olarak kabul ettiği günü işaretlemek için yapıldı. Geçen yıl Qureshi’nin 11. Ruhani doğum gününde kanser olduğunu öğrendiği gündü.

Pakistan’daki dini zulümden kaçan Qureshi’nin Ahmadi mezhebinden olan ebeveynleri, Crossway’in kitap yayıncısı ve kitap yayınlama yönetici başkan yardımcısı Justin Taylor tarafından hazırlanan bir blog yazısına göre, Qureshi Hristiyanlığı düşünmeye, Ağustos 2001’de, Virginia’nın Norfolk kentinde bulunan Old Dominion Üniversitesi’nde bir okul arkadaşını boş zamanlarında İncil okurken gördüğünde başladığının yazdı.

Kendi inancını sorgulayan Qureshi, İsa Mesih ve Kutsal Kitap iddialarını tartışmaya başladı. Yıllar sonra, Qureshi Yeni Ahit’in güvenilirliğini anlamaya başladı.

Taylor, Qureshi’nin daha önceki bir makalede söylediği, “Vermem gerektiğini bildiğim kararın etkisinin yasını tutmaya başlamıştım” sözlerini tırnak içinde belirtti. “Tıbbî okulumun ikinci yılının ilk gününde, bu dayanamayacak bir hale geldi; huzur hasretiyle okulu kırmaya karar verdim.  Evime geri döndüğümde, inandığım kitabı ve İncil’i önüme koydum. O kitaba baktım, fakat orda bir huzur yoktu. Bu kitap ilk kez çektiğim çileyle hiç alakasız göründü. Onu cansız bir kitapmış gibi hissettim.”

Geçtiğimiz haftalarda hastane yatağında bir video blogu yayınlayan Qureshi, “Size ne durumda olduğumuzu hızlı bir şekilde güncellemek istedim. Bu size verebileceğim en iyi haber değil. Doktorlar beni tedavi etmekten vazgeçtiler. Onlar vücudumun yaşamının son safhalarında olduğunu düşünüyorlar ve bu nedenle palyatif bakım önerdiler ve yaptığımız da budur ” diyerek son durumu hakkında bilgi verdi.

Qureshi, bir aydan uzun süre hastanede yatmış ve şiddetli kanama nedeniyle midesi alınmış, bir önceki güncellemede kanserin karaciğere de yayılmış olduğunu açıklamıştı.

Ağustos ayı sonlarında hastaneden tahliye edildi, ancak Harvey Kasırgası nedeniyle Houston bölgesindeki evinden alınarak tekrar hastaneye kaldırılmak zorunda kaldı. Hastaneden yaptığı güncellemede, sağlığına ilişkin korkunç haberi paylaşmak istediğini, çünkü iyileşmek için onun, ailesinin ve dostlarının duasına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Qureshi, “Bütün bunlar sırasında bir tür boğuştuğum bir şey varsa, o da inancımın hangi ayetlerde dile getirilmesine ihtiyaç bulunduğudur, imanlı olarak, gerçek bir insan olarak inancımı gerçekten nerede bulabilirim? Başka bir deyişle, ben bir şeyler yapmak zorunda mıyım?  Şu anda belli bir seviyede iman edeceğimi söylemem gerekiyor mu? ” diye sordu. “Dürüst olmak gerekirse, öyle sanmıyorum. Sanırım Tanrı şu an ne durumda olduğumu anlıyor. O bizim yanımıza gelir, O bizi sever ve O bize gücünü verir” dedi.

Bir başka güncellemede, “Zaman zaman insanların paylaştığım bilgileri aldığını ve birbirlerini alt etmek için kullandıklarını fark ettim. Bu benim amacım değildi. Öğretmemdeki esas amaç, sevginin hüküm sürmesini sağlamaktır.  Böylece, umarım vaizimi düşündükçe, o sizlere sevgi, huzur, sadakat, ve yardımseverlik mirası bırakır. Bunun arkasındaki amaç ve benim umudum budur. Herhangi bir noktada buna karşı çıkan herhangi bir şey söylediysem, özür dilerim ve umarım arkamda bıraktığım miras bu değildir. ”

Ayrıca “İyileşmeye çabalıyorum”, “Tanrı’dan iyileşmeyi istiyorum. Bütün kalbimle Tanrı’nın göz açıp kapayıncaya kadar iyileştirme gücüne sahip olduğuna inanıyorum; ama Tanrı’ya olan inancım, beni iyileştirip iyileştirmemesiyle sarsılmayacak.  Ne olursa olsun, Tanrı’ya iman edeceğim. O’na güveniyorum, O en büyüktür ve onu seviyorum “dedi.(ChristianPost)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi