28 Mart 2024 Perşembe

İnancını Paylaştığı İçin Suçlanan Kadının Temyizi Reddedildi

İngiltere Londra’daki bir hastanede ‘Adli Mesleki Terapi Departmanı’ eski başkanı Victoria Wasteney, 2014’te Enya Nawaz adlı meslektaşı tarafından kendisine karşı oluşturulan sekiz sayfalık bir şikayet dilekçesi üzerine ‘Doğu Londra Ulusal Sağlık Servisi’ tarafından görevinden dokuz ay boyunca uzaklaştırılma cezası almıştı.

Nawaz ve sonradan Hristiyanlığa geçmiş olan Wasteney’in, Doğu Londra’daki Aziz John Howard Merkezin’de çalışırken arkadaş oldukları ve zaman zaman inanç farklılıkları üzerine tartıştıkları aktarıldı.

Müjdelediği ve Dua Ettiği İçin Suçlandı

Nawaz, Wasteney’e kendisini Hristiyanlığa döndürme girişimine yönelik suçlamada bulundu. Suçlamanın içeriğinde, Wasteney’in kendisine dua etmeyi teklif ettiği, Hristiyan tanıklığı içeren bir kitap verdiği ve kilisesinin düzenlediği bir etkinliğe davet ettiği yer almaktadır. Wasteney tüm bu suçlamalara ek olarak Nawaz’ın dizine el koymak ve Tanrı’dan Nawaz’a yardım etmesi için dua etmekle  de suçlanıyordu.

Yaşadığı Sağlık Problemlerinden Dolayı Rahatlatmak İstedi

Wasteney, kendisine yöneltilen iddialara şaşırdığını çünkü Nawaz ile iyi bir ilişki kurduklarını düşündüğünü ifade etmişti. 2015 yılında Daily Mail’e verdiği demeçte, “Nawaz’ın dizine elini koymasının amacını O’nu yaşadığı sağlık problemlerinden az da olsun rahatlatmak amacı taşıdığını belirtmişti.”

Wasteney’in Daily Mail’e verdiği demeç: “Onu rahatlatmak için elimi dizine koydum ve bunun kendisine iyi gelip gelmediğini sordum. Hemen ardından ise “Sizin için dua etmemi ister misiniz? dedim.” “Kendisi onay verdiği için, Tanrı’nın ona huzur ve sağlık vermesi için dua ettim daha sonra çok iyi olduğunu söyledi ve ofisten ayrıldı.” Wasteney son olarak, Nawaz’a verdiği ‘I Dared to Call Him Father’ adlı tanıklık kitabını verme amacının inanç değiştirme teşebbüsü olduğuna dair suçlamaları reddetti.

Ağır Suistimalden Suçlu Bulundu

The Telegraph’a göre, Şubat 2014’te Doğu Londra’da bulunan ‘Ulusal Sağlık Hizmetleri Vakfı Disiplin Mahkemesi’, Wasteney’e karşı üç suçlamada bulunurken, beş suçlamada ise delil yetersizliği bulunduğuna dair karara varmıştı. Duruşma sonunda Wasteney “ağır suistimalden” suçlu bulunmuştu.

Wasteney, Ekim 2015’te NHS’nin kararını, ‘İstihdam Temyiz Mahkemesine’ götürmek için  hak kazandı. Ancak Yargıç Jennifer Eady, Nisan 2016’da aleyhinde karar vermişti. Wasteney kararın ardından, “Biri size dostça yazılmış mesajlar gönderse, O kişinin size karşı kırgın olduğunu nasıl bilebilirsiniz? Kendisini üzdüğüme dair en ufak fikrim yoktu” dedi.

Umduğunu Bulamadı

İngiltere’de bulunan ‘Hristiyan Hukuk Merkezine’ göre Wasteney, Yargıç Eady’nin 2016’da verdiği karara itiraz etmek üzere yine başvuruda bulundu. Temmuz ayının sonunda çıkmış olduğu mahkeme’de kendisini savunan avukatlardan birinin atmış olduğu bir tweet ile “temyiz başvurusunun reddedildiği” ve “hukuk savaşının devam ettiği” açıklaması yapıldı. Wasteney, duruşmadan bir gün önce hakkını temyiz mahkemesinde arama izni verilmesini umduğunu söylemişti.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi