25 Nisan 2024 Perşembe

“İnançlarını İnkar Ederlerse Yoksulluktan Kurtulacaklar”

Hristiyanlara imanlarını inkar ederlerse yoksulluktan kurtulma sözü verildi!

China Aid’in haberine göre, Çin’in doğusundaki Jiangxi eyaletindeki yetkililer, fakirlikten kurtulmak için bölge halkına ‘dinlerinden vazgeçip, komünizme inanmaları ve Hristiyan posterlerin yerine Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in posterlerini koymaları için bir şart ileri sürdü.

Jiangxi, Shangrao’daki Huangjinbu kasabasında, yetkililer yılda 5 bin Yuan’dan (753,94 ABD Doları) daha düşük ortalama yapan vatandaşlarına yardım etmek için yoksulluğu azaltma programı oluşturdu. Ancak, yardımın sadece inançlarını bırakıp, komünizmi takip etmeyi kabul eden ve Hristiyanlıkla ilgili görselleri Xi’nin resimleri ile değiştiren Hristiyanlar tarafından kullanılabileceğini söylendi. Şimdiye kadar, 624 Hristiyan materyal kaldırıldı ve 453 yere başkanın fotoğrafları asıldı.

Bir rapora göre, Hristiyanların gönüllü olarak “dini tabloları” attığı iddia edildi, ancak Komünist Parti yetkilileri, eylemin gerçekleştiğinden emin olmak için tabloları çıkardığını söyleyen kişilerin evlerini kontrole gitti.

Haberde ‘Çin Anayasası’nın 36. maddesinin açık bir ihlali olduğu ve hiçbir devlet kurumu, inancından dolayı vatandaşlarına karşı ayrımcılık yapamaz’ şeklinde belirtildi.

Xi’nin önceki başkan Hu Jintao’dan Çin’in denetimini devraldığından bu yana, ülke, ciddi bir insan hakları ihlaline uğradı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi