19 Mart 2024 Salı

İncil Çalışması Sırasında Öldürüldü

Polis, 26 yaşındaki Alabama’lı bir kadını, bir kilisenin İncil çalışmasına katıldığı sırada, kaza kurşunuyla bir papazın karısını öldürmekle suçlayarak, tutuklandı.

Şüpheli Kaillyn Christine Howard Harris

Fox 10’un bildirisine göre, Mobile County Prichard polisi, şüpheli Kaillyn Christine Howard Harris’i, Sunlight Misyoner Baptist Kilisesi’ndeki bir papazın karısı olan 65 yaşındaki Grace Carter’ı öldüren silahı ateşlemekle suçlayarak tutukladı.

Grace Carter, Salı gecesi göğsünden vurulduğunda Everlasting Life Holiness Kilisesi’ndeydi.

Ayrı bir kilisede pastör olan kurbanın kocası Cecil Carter, “İnsanların bir kaza kurşunuyla neler yapabileceklerini bilmediğimiz yerlerde ateş etmeleri gerektiğini düşünmüyorum” dedi.

WKRG’nin bildirisine göre, Polis, akşam 7’den sonra kiliseye gittiklerini ve kurbana suni teneffüs yapmaya başladıklarını, ancak onu kurtaramadıklarını söyledi. Müfettiş ise, kilisedeki bir kapıda bir kurşun deliği fark etti ve kadının sağ göğsünden vurulduğunu tespit etti.

Prichard Polisinden Teğmen Robert Martin, “Dün gece kiliseye yapılan saldırı bizim için gerçekten yürek parçalayıcıydı” dedi ve ekledi: “Ne zaman bizim yetki alanımızda veya herhangi bir belediyede biri öldürülse, ofisleri gerçekten acı bir şekilde etkiliyor ve bundan gerçekten bıktık.”

Cecil Carter, kilisede papaz olarak atanmasını beklerken karısını kaybetti. 35 yıllık eşi hakkında, “Gerçekten bunu dört gözle bekliyordu. Benimle gurur duyuyordu. Ama şu anda, onun atanmam için yanımda olmamasının boşluğu benim için zor olacak” diyerek duygularını ifade etti.

“Şu anda, Tanrı’nın gücünün her şeye kadir olduğunu ve karımın Rab’bin yanında daha iyi bir yerde olduğunu bilmekten güç alıyorum. Ve karımın Tanrı’yı ​​sevdiğine şüphe yok. Bu yüzden güçlü olmalıyım. onun için, kendim için, ailem için, çocuklarım ve herkes için.”

Basında çıkan haberlere göre bu, Noel arifesinden bu yana şehirde yaşanan üçüncü cinayet.

Komşularından biri, şu ifadelere yer verdi: “Bu daha çok bir emeklilik topluluğu. Gece buradaydım, silah sesi yoktu, hiçbir şey yoktu. Bu yüzden bunu duymak büyük bir şok. Gerçekten üzücü ve bunun kilisenin başına gelmesinden nefret ediyorum. Dediğim gibi burası sakin bir mahalle ve hatta komşularla da tanıştım; hepsi iyi insanlar, geleneklerine bağlı insanlar.”

Polis, olayın kasıtlı bir saldırı gibi görünmediğini belirtti. (CT)

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi