29 Mart 2024 Cuma

İncil Müzesi, Ulusal Dua Günü’nde Gana Devlet Başkanı’nı Ağırladı

Amerika’nın başkenti Washington’daki İncil Müzesi, Ulusal Dua Günü tarihinde onur konuğu ve açılış konuşmacısı olarak Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo’yu ağırladı.

Başkan Akufo-Addo, ‘‘Siyasette inancımı ortaya koymaktan utanmayan bir Hristiyanım. Ülkemizin kendine yetebilmesi, ilerlemesi ve refah seviyesine ulaşması için vizyonumu canlandıran Hristiyan inancımdır. İncil Müzesi, çağlar boyu ortadan kalkmayacak olan bir Kitap’ı kutluyor. Afrika Konferansı’nın açılışında konuşmak benim için bir onurdur’’ dedi.

Ulusal Dua Günü Başkanı Kathy Branzell, etkinliğe katılanları açılış duasıyla karşılayarak, ‘‘Bu özel günde Rab’bi yücelten milyonlarca sesi bir araya getiriyoruz’’ dedi. Davetliler arasında Afrika ülkelerinden yabancı büyükelçiler ile Amerika ve Afrika’dan katılan dini liderler, politikacılar ve iş insanları yer aldı. 

İncil Müzesi başkanı Steve Green, ‘‘Başkan Akufo-Addo, göreve geldiğinde birçok şey yapabilirdi, ancak o Kutsal Kitap’ın ulusu üzerindeki etkisini onurlandırmak adına müze inşasına öncelik vermeyi seçti. Başka bir kıtadan dünya lideri, ancak Ulusal Dua Günü’nde nelere değer vermemiz gerektiğini hatırlatmak için aramızda’’ dedi.

Ulusal Dua Günü, Mayıs ayının ilk Perşembe günü düzenlenen ve insanları dua etmeye davet eden yıllık bir ibadet günüdür. 1952’de Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’nin ortak kararıyla başlatılan Ulusal Dua Günü, Başkan Harry S. Truman tarafından yasalaştırıldı. (CBN)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi