25 Nisan 2024 Perşembe

İngiliz Sanatçı’dan Noel Tasviri

Farklı ülkelerde yaptığı duvar resimleriyle ünlenen İngiliz sanatçı Banksy’nin yeni maket çalışması “Beytlehem’in Yarası”, Batı Şeria’nın güneyinde bulunan Beytlehem kentinde sergilendi.

Kamuya açık alanlarda yaptığı grafiti tarzı resimlerle tanınan ancak kimliği bilinmeyen sokak sanatçısı Banksy’nin yeni maket çalışması “Beytlehem’in Yarası”, Batı Şeria’nın güneyindeki Beytlehem kentinde bulunan The Walled Off Hotel’de sergilendi.

Ayrım Duvarı’yla çevrili otelin işletmecisi Vessam Selsa, Banksy’nin söz konusu çalışmasının Noel kutlamaları dolayısıyla otelde sergilendiğini söyledi.

Selsa, çalışmanın, İsa Mesih’in doğduğu mağara ile kurşun izi şeklinde “Beytlehem Yıldızı”nın bulunduğu Ayrım Duvarı’nı temsil eden bir maketten oluştuğunu ifade etti.

Selsa, “İnsanların çoğu Noel kutlamaları sırasında Beytlehem’den bahsediyor ancak bu kentin yaşadığı sıkıntıları, halkının onurlu bir yaşam süremediğini ve özgürce kentte dolaşamadığını çok az kişi biliyor. Bu eser, Filistin halkının yaşadığı gerçekliği ortaya koyuyor” dedi.

Banksy gibi sanatçıların eserlerinin kent turizmini canlandırdığına işaret eden Selsa, 2,5 yıl önce kurulan oteli şu ana kadar 250 bin kişinin ziyaret ettiğini, bunlardan bazısının otelde konakladığını bazısının da Banksy ve başka Filistinli sanatçıların eserlerini görmeye geldiğini dile getirdi.

Gerçek kimliği bilinmeyen, Gazze’de ve Ayrım Duvarı gibi mekanlardaki resimleriyle dikkati çeken Banksy’nin, otelin iç dekorasyonu ve bazı odalarındaki tablo ve duvar resimlerinde de imzası bulunuyor. Yaptığı çizimlerde savaş karşıtı, çevreci, hayvan hakları ve tüketim çılgınlığı gibi konulara gönderme yapan ve dünyanın en çok tanınan sokak sanatçılarının başında gelen Banksy’nin bugüne kadar gerçek kimliği bilinmiyor.(AA, EuroNews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi