25 Nisan 2024 Perşembe

İngiltere, Katolik Okulların Sayısını Arttırmak İstiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May lise eğitimlerini kapsayan bir reform projesine imza attı. Yeni projeye göre açılacak olan okulların büyük bir kısmı dini okullardan oluşmak zorunda. Başbakan May, hedeflerinin Katolik okullarının İngiltere ve Britanya bölgesinde üçte birini oluşturmasını sağlamak olarak nitelendirdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May: ‘’Benim hedefin Katolik okullarının açılmasını engelleyen nedenleri ortadan kaldırmaktır.’’ açıklamasını yaptı.

Katolik liseleri Britanya genelindeki okulların  yüzde 10’nu oluşturuyor ve  bu tür dini okulların başarı oranları genellikle ‘’iyi’’ ve ‘’mükemmel’’ dereceler arasında yer alıyor. Ayrıca Katolik okulları Britanya’da oldukça popüler.

Katolik okullarının açılması engelleyen yasaya göre, öğrencilerin en az yüzde 50’si başka dine ait olması gerektiği yönündeydi aksi halde okullar hizmete açılamıyordu.

Theresa May, “Bence ailelerin tercih ettiği dini değerler yüzünden çocukların eğitim fırsatı ellerinden alınmamalıdır’’ ifadesinde bulundu. May’e göre, ülkenin gelişebilmesi adına ve kaliteli bir eğitimin sağlanabilmesi için mevcut yasaları değişmek zorunda. Hedeflerinin kaliteli ve başarılı dini eğitim kurumlarının çoğaltılması olarak belirten May, “Mesela Katolik okullarının olduğu gibi okullarımızın kalitesini arttıracak kararlar alıp tercihlerimizi buna göre yapmalıyız.” dedi.(Olga Daşcinscaia)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi