20 Nisan 2024 Cumartesi

İngiltere’de Fazla Hristiyan İçerikli Bulunan Film Reddedildi

İngiltere’nin ünlü sinema zincirlerinden biri, Kutsal Kitap’ın savaştaki askerlere nasıl yol gösterdiğini anlatan kısa filmin gösterimini reddetti.

İngiliz Kitab-ı Mukaddes Şirketi tarafından yapılan 3 dakikalık filmde 1. Dünya Savaşı sırasında İngiliz askerlerinin Kutsal Kitap’ı teçhizatlarının bir parçası olarak gördükleri anlatılıyor ve her gün, günlük ibadetleri sırasında özellikle Vahiy 21. bölümü okuyan askerlerin görüntülerini içeriyor.

Söz konusu Kutsal Kitap ayetleri şu şekilde:

Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gökle yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık. Kutsal kentin, yeni Yeruşalim’in gökten, Tanrı’nın yanından indiğini gördüm. Güveyi için hazırlanmış süslü bir gelin gibiydi. Tahttan yükselen gür bir sesin şöyle dediğini işittim: “İşte, Tanrı’nın konutu insanların arasındadır. Tanrı onların arasında yaşayacak. Onlar O’nun halkı olacaklar, Tanrı’nın kendisi de onların arasında bulunacak. Onların gözlerinden bütün yaşları silecek. Artık ölüm olmayacak. Artık ne yas, ne ağlayış, ne de ıstırap olacak. Çünkü önceki düzen ortadan kalktı.”

Filmi yayınlamayı reddeden Empire Cinema ise yaptığı açıklamada filmin fazlasıyla dini olduğu ve bir dinsel projenin parçası olduğu için kabul edemeyeceklerini söyledi.

The Times’a konuşan bir şirket yetkilisi “Eminiz ki Kitab-ı Mukaddes Şirketi kararımız nedeniyle hayal kırıklığına uğramış durumda. Bu aslında sadece 20 saniyeden kısa süre 1. Dünya Savaşı görüntüleri içeriyor geri kalanı ise modern İngiltere’nin arka planına ters düşen bir içeriğe sahip. Hiçbir dini grubu perdelerimize taşımama kararımızın arkasında duruyoruz” ifadesini kullandı.

Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden Paul Woolley, The Guardian’a; tüm İngiltere’de filmin 125 perdede ve 14 farklı sinemada gösterimi kararlaştırılmıştı” dedi. Woolley ayrıca; Kutsal Kitap bir dinsel dokümandan ibaret veya sadece Hristiyanlar ve dini kişilikler için değil herkes için bir kitap. Tarihsel bir gerçeklik olarak biliyoruz ki Kutsal Kitap savaş sırasında İngiliz askerlerinin teçhizatlarının bir parçasıydı ve umut kaynağı oldu” dedi.(CP)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi