18 Nisan 2024 Perşembe

İngiltere’de Meydana Gelen Bıçaklı Saldırının Ardından Bir Kişi Tutuklandı

İngiltere’nin Reading kentinde Cumartesi akşamı düzenlenen saldırıya ilişkin bir kişi tutuklandı. Güvenlik güçleri, Forbury Gardens Parkı’nda meydana gelen saldırının ardından Reading şehir merkezine çağrıldı.

Cumartesi akşamı düzenlenen bıçaklı saldırıda en az üç kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların hastaneye kaldırıldığı açıklandı. İlk raporlara göre saldırı olayının Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir) protestosuyla ilişkili olduğu düşünüldü. Forbury Gardens Parkı’nda Cumartesi günü Black Lives Matter eylemi düzenlendi. Barışçıl geçen gösterinin ardından protestocular parktan ayrıldı. Edinilen son bilgilere göre, saldırının gösteriyle bir bağlantısı olmadığını açıklandı. 

Olay sırasında parkta çocuklu aileler de vardı. Polis saldırı görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmamasını istedi. Güvenlik güçleri olay yerinden uzak durulmasını isterken, küçük bir grup Forbury yakınlarındaki St. Lourence Kilisesi çevresinde toplandı. Bazıları ise kaldırımda oturarak saldırıyla ilişkin haberleri bekliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle şehir merkezi oldukça sakin. Saldırının ardından Forbury Caddesi her iki yönden de trafiğe kapatıldı. 

Thames Valley Polisi sözcüsü, ‘‘Halktan saldırı olayının görüntülerini veya videolarını sosyal medyada paylaşmamalarını, bunun yerine polise bildirmelerini rica ediyoruz. Olay hakkında bilgi sahibi olan herkesin Thames Valley Polisi ile temas kurmasını rica ediyoruz’’ açıklamasında bulundu. (wokinghampaper)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi