18 Nisan 2024 Perşembe

İngiltere’deki Kiliseler, Başka Kayıp Bir Noel’in Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisinden Korkuyor

İngiltere hükümeti, Omicron “gelgit dalgasını” yenmek için iddialı bir destek hamlesi başlatırken, kiliseler daha fazla Kovid kısıtlamasının ruhsal sağlık üzerindeki etkisi konusunda endişeli.

Bible Society tarafından Ecclesiastical Insurance adına yürütülen bir anket, kiliselerin dörtte birinden fazlasının (%27) başka bir karantinanın yerel topluluklar üzerindeki etkisinden endişe duyduğunu ortaya koydu. Üçte biri, başka kayıp bir Noel’in bireyler üzerindeki ruhsal sağlık etkisinden endişe ettiklerini söyledi.

Kiliselerin dörtte biri, gıda merkezleri işletmek (%10), finansal tavsiye ve destek sağlamak (%10,5) ve evsizlere hizmet sağlamaya (%6) dahil olmak üzere topluluklarının en savunmasız üyelerine desteği artırdıklarını söylüyor.

Topluluk desteğini artırmalarına rağmen, kiliselerin yarısından fazlası (%52) bu yıl gönüllü olan insan sayısında belirgin bir düşüş gördüklerini söyledi. Bu, mevcut gönüllüler üzerinde daha fazla baskıya ve bazı etkinliklerin iptal edilmesine neden oldu. 

Kasım ayında gerçekleştirilen anket, 1000 kilisenin görüşlerini aldı. 

Çoğu kilisenin Noel için kapılarını açmaya hazırlandığını ve çoğunluğun (%87) geçen yılki %59’luk bir artışla bir Noel ayinine ev sahipliği yapmayı planladığını tespit etti.

Geçen yıl beşte ikisine (%38) kıyasla, bu yıl yarıdan fazlası (%52) bir Noel performansına ev sahipliği yapmayı planladıklarını belirtti.

Ecclesiastical’ın müdürü Helen Richards; “Geçen yıl çoğumuz için diğerlerinden farklıydı ve birçoğu Noel’i ailelerini ve arkadaşlarını ziyaret etmeden ve kısıtlamalardan dolayı yalnız geçirdi” dedi. 

“Kiliselerin bu yıl şenlik etkinliklerini artırabileceklerini görmekten çok memnunum, yeni varyantlar ve kısıtlamalar konusunda çok fazla belirsizlik varken ülke genelindeki topluluklara normallik duygusu veriyor” diyen Richards, “Yerel kiliselerin toplulukları için ne kadar önemli olduğuna bir kez daha ışık tutuyor ve kilisenin bu Noel’de sunduğu her şeyin tadını çıkarabilmenin birçoğumuz için hoş bir rahatlama olacağını biliyorum” diyerek sözlerini bitirdi. (CT)

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Episkopos Arsenios Dahdal’ın, Mersin Cemaati’ne Ziyareti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna'nın bereketi ile Mersin’e gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Mersin cemaat mensupları ile bir araya geldi....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi