28 Mart 2024 Perşembe

İngiltere’nin En Eski Kiliselerden Biri Daha Keşfedildi

İngiltere’nin en eski kiliselerden biri Lindisfarne Adası’nda keşfedildi. Arkeologların keşfettikleri tarihi kilisenin duvarlarında benzersiz Anglosakson oymalar bulunmaktadır. Söz konusu oymalar uzmanların binanın tam yaşını öğrenmelerini engelliyor.

Lindisfarne Adası’nda keşfedilen kilise, arkeologlar için bir bulmaca haline geldi. Söylenenlere göre söz konusu kilise şu an İngiltere’nin en eski kiliselerden biri olarak kabul ediliyor çünkü İngiltere’ye ilk Hristiyanlık bu ada üzerinden yayılmaya başlamıştı.

Tarihi binanın enkazlarını inceleyen uzmanlar, 8. yüzyıl tarihli ünlü el yazmalı Lindisfarne’e ait İncil’in de bu kilisede yazıldığını söylüyorlar.

Arkeolog Peter Ryder keşif ile ilgili, “Söz konusu keşif son on yıl içerisinde İngiltere’deki Erken Ortaçağ’ına ait keşiflerin en önemlisidir” açıklamasında bulundu.

Kilise duvarlarının üzerine ilkel mimari dönemini yansıtan Anglosakson oymaları uzmanların fazlasıyla ilgisini çekti. Analiz sonuçları duvardaki işlemelerin taş zemin deneyimi bulunmayan ahşap ustalar tarafından yapıldığını gösterdi.

Arkeologlar, yaptıkları enkaz analizleri sonucunda kilisenin eskiden ahşap olduğunu daha sonra ise henüz tespit edilemeyen nedenlerden dolayı yeniden inşa edildiğini öğrendiler. Kilisenin neden ilk inşaatının ardından hemen yeniden inşa edildiği konusu gizemini korumaya devam ediyor. Uzmanların bu konudaki tahmini görüşü ise keşişlerin kilisenin Vikingler tarafından yok edilmesini engellemek için yeniden inşa edildiği yönünde.

Lindisfarne Adası’na İlk Hristiyanlığı 635 yılında Iona Adası’ndan gelen İrlandalı misyoner getirmişti.(ria,drevo-info.ru/OD)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi