25 Nisan 2024 Perşembe

İnguşetya’da Tarihi Bir Tapınak Keşfedildi

İnguşetya’da, deniz seviyesinden 2.2 bin metre yükseklikte bilinmeyen bir tapınak keşfedildi. 

Yevgeni Krupnov Arkeoloji Merkezi’nde görev alan İnguş uzmanlar, İnguşetya’nın dağlık kesimlerinde gerçekleştirdikleri tırmanış sırasında, hangi inanışa mensup olduğu henüz belirlenemeyen tarihi bir tapınak keşfettiler. 

Arkeoloji merkezi uzmanları gal-erd-kort dağı üzerinde toplum tarafından bilinmeyen ve henüz hangi mezhebe ait olduğu netleştirilemeyen Gal Erd adlı tarihi bir tapınağa rastladıklarını açıkladılar.

Yevgeni Krupnov Arkeoloji Merkezi temsilcisi: “Tarihi tapınak, Assa Nehri’nin sağ kıyısında, deniz seviyesinden yaklaşık 2200 m yükseklikte yer alıyor” açıklamasında bulundu. 

Uzmanlara göre, tapınak sadece konumu ile değil yerel mimariye göre de çok farklı hatlara sahip olmasıyla farklılık yarat. Söz konusu tarihi yapı en yakın zamanda, bir grup araştırmacı tarafından detaylı olarak incelenecek.

Ekim ortasında, İnguşetya’nın dağlık kesiminde, Kost mimari kompleksinin yakınındaki Dzheyrakh-Assinsky müzesinden uzmanlar, daha önce tarih biliminde bile anılmayan 6 tarihi yapının daha keşfedildiğini açıkladı.

Uzmanlar, “ İki yeraltı ve dört yarı yeraltı tarihi yapıdan bahsediyoruz. Eski yapılar, temelleri çökmüş. Tarihi yapıların kültürel miras listesinde dahil edilmesi için gereken başvurular, İnguşetya Hükümetinin kültürel miras departmanına gönderildi” açıklamasında bulundular.

Keşfi yapılan antik yapılar, ülkenin tarihi ve kültürel değer ölçütlerini oluşturmak için, İnguşetya cumhuriyetinin kültürel mirasının tanımlanmış nesneler listesine dahil edildi.

Bu tür benzersiz keşiflerin tümü, Rusya Federasyonu halklarının tarihi ve kültürel anıtlar federal yasasına göre devlet koruması altında.

İnguşetya Cumhuriyeti’nin kültürel miras departmanına göre, Temmuz 2019 itibariyle 1858 kültürel miras alanı (125 topluluk) müze rezervinde devlet koruması altında bulunuyor. Bunlar arasında, Rusya Federasyonu birleşik devlet siciline dahil olan 78 nesne ve kültürel miras olarak tanımlanmış nesneler statüsünde 1.780 yer almaktadır. 1999’dan 2019’a kadar olan süre zarfında restore edilmiş anıtların toplam sayısı 97 adettir. Tarihi komplekslerin restorasyon ücretleri ilgili fonlar tarafından karşılandı. (gazetaingush.ru / O.D)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi