25 Nisan 2024 Perşembe

İnsan Kaçakçılığıyla Mücadele için Katoliklere Çağrı

Endonezyalı Kardinal Ignatius Suharyo Hardjoatmodjo, Katolikleri, Lent döneminde insan kaçakçılığıyla mücadeleye çağırdı.

Kardinal Hardjoatmodjo, 22 Şubat’ta yayınladığı mesajında insan kaçakçılığını ‘insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan’ biri olarak nitelendirdi. Kardinal, ‘‘Yoksul, savunmasız ve engelli kardeşlerimizin yanı sıra her yaştan kadın, çocuk ve göçmenin insan kaçakçıları tarafından istismara uğradığını görmek çok üzücü’’ dedi.

Katoliklerin suçla mücadele etmesini isteyen Kardinal, ‘‘Dezavantajlı kardeşlerimize yardım edin’’ dedi. Ayrıca yoksul insanlara iş imkânının sağlanmasını istedi. Katolikler, işsiz insanların yeni beceriler kazanmasını da sağlayabilir. Kardinal Hardjoatmodjo, ayrıca insan kaçakçılığı konusunda farkındalık yaratılması çağrısında bulundu. 

Suçlarla mücadele eden Endonezya Kilisesi, insan kaçakçılığına odaklandı. Cemaat üyeleri, 2018’de insan ticaretine karşı bir grup kurdu. ZHTN grubundan Gabriel Goa Sola, ‘‘Kardinalin mektubu, insan kaçakçılığıyla mücadele eden Hristiyanları teşvik ediyor’’ dedi. Sola, diğer din adamlarının ve hükümetin de harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Kadının Güçlendirilmesi ve Çocuk Esirgeme Bakanlığı’na göre, insan ticareti vakaları 2019’da 213 iken 2020’de 400’e yükseldi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2020’de 154 insan kaçakçılığı vakasının yaşandığını bildirdi. Çoğu vakanın bildirilmemesi nedeniyle gerçek sayının daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

ZHTN’ye göre, Hristiyanların çoğunlukta olduğu Doğu Nusa Tenggara eyaleti, vakaların en çok gerçekleştiği bölge. Göçmen İşçileri Koruma Dairesi’nden alınan verilere göre, 2018-2022 yılları arasında 480 göçmen hayatını kaybetti. Sadece 17 kişi yasal statüye sahip oldu.

Endonezya, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2022 İnsan Ticareti raporunda ‘izleme altına alınan ülkeler’ arasında yer aldı. (ucannews)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi