28 Nisan 2024 Pazar

İnsanların Ölmeden Önce Sordukları 3 Soru

California ve Hawaii’de bulunan Harvest Christian Fellowship’in Başpastörü Greg Laurie, insanların ölmeden önce sordukları 3 soruyu açıkladı. 

Ölümün eşiğinde olduğunu bilen insanların sorduğu 3 temel soru bulunmaktadır: 

  1. Öldükten sonra ne olacak?
  2. Tanrı gerçekten var mı?
  3. Cennete gidebilecek miyim?
“Cennet gerçektir ve herkes içinde göğün çağrısını hisseder” der Greg Laurie.

Bu güne kadar Hristiyanlık ve ruhsal konularda 70 kitap yazan Greg Laurie, “Cennet neye benziyor?” sorusuna “Büyük ihtimalle en çılgın hayallerinizin bile ötesinde olan mükemmel bir yerdir” cevabını veriyor. 

Laurie’ye göre: İnsanların bulutlarda yüzdüğü sıkıcı bir yer gibi popüler cennet kavramlarının aksine, cennet gerçek insanların, gerçek bir yerde, gerçek şeyler gerçekleştirdikleri bir yerdir. 

İsa Mesih’in Yuhanna 14. bölümde cennetten bahsettiğini hatırlattı.

İsa Mesih şöyle der: “Babam’ın evinde kalacak çok yer var. Öyle olmasa size söylerdim. Çünkü size yer hazırlamaya gidiyorum. Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım. Benim gideceğim yerin yolunu biliyorsunuz.”

Tomas, “Ya Rab, senin nereye gideceğini bilmiyoruz, yolu nasıl bilebiliriz?” dedi.

İsa, “Yol, gerçek ve yaşam Ben’im” dedi. “Benim aracılığım olmadan Baba’ya kimse gelemez. Beni tanısaydınız, Babam’ı da tanırdınız. Artık O’nu tanıyorsunuz, O’nu gördünüz.” (Yuhanna 14: 2-7)

Greg Laurie: “Öldükten sonra ruhunuz başka bir boyuta geçecek ve işte o zaman cennete gidip gidemeyeceğiniz belli olacak. Birincisi; Tanrı’nın önünde günahkar olduğunuzu ve İsa’nın çarmıhta sizler için öldüğünü kabul etmeniz gerekecek. İsa Tanrı’nın beden bulmuş haliydi. O sizler için öldü. Tanrı sözüne sadıktır böylece sizi affedecek. İkincisi; Günahlarınızdan tövbe etmeniz gerek. Böylece Tanrı’dan uzaklaşmak yerine ona doğru yaklaşamaya başlayacaksınız. En son olarak ise Tanrıyı kalbinize davet etmeniz gerek” açıklamasında bulundu. 

Güney Kaliforniya’da Hasat etkinliğinin 30. Yıldönümü gerçekleşti. Lourie’nin dediklerine göre söz konusu etkinlik, Amerikan tarihindeki devamlılığın en uzun süre sürdürebilen nadir etkinliklerden biridir. 

Geçen hafta sonu düzenlenen etkinliğe 100 binden fazla kişi katılım gösterdi ve etkinlik kapsamında tam 8,670 kişi İsa’ya iman etti.(cnl.news / OD)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi