20 Nisan 2024 Cumartesi

Irak’ta ilk Hristiyan radyo yayına devam ediyor

radyoSon 12 yılda Irak Hristiyan nüfusunun üçte ikisi ülkeyi terk etti. Çoğu Hristiyan şiddete ve karışıklıklara kurban gitmemek için Bağdat’tan kaçtı. Fakat bir din adamı her şeye rağmen Irak’ta kalıp Hristiyanlar için açılan ilk radyo istasyonunun başında duruyor.
Pastor Maher Fuad CBN’ye verdiği röportajda böyle bir projenin onlar için bir ilk olduğunu ve Irak’ta daha önce hiç kimsenin resmi kurumlardan Hristiyan bir radyo istasyonunun kurulmasını talep etmediğini söyledi.
Fuad Bağdat’ın Yeni Ahit Baptist Kilisesini temsil ediyor. Bundan 10 sene önce Hristiyanlara Tanrının sözü yayabilmek için 102,9 FM’i kurdu. Fuad, o dönemde Bağdat’ta en büyük sorunun tacizler olduğunu, diğer radyo kanallarından oldukça sık bomba ve taciz haberleri duyulduğunu, diğer kanallarda kötü haberler verilirken Hristiyan kanalda Müjde’den , İsa Mesih’in bizi ne kadar çok sevdiğinden bahsedildiğini anlattı.
O dönemden bu yana tacizler ve iç karışıklık dinmedi fakat Fuad günümüzde hala Tanrı’nın sözünü yaymak için elinden gelenini yapıyor. 102,9 FM’in tam 8 milyon dinleyicisi var. Fuad her gün radyo kanalında dua ediyor bütün Iraklı halkın onu duyduğuna inanıyor.
Din adamı yaptığı projeler yüzünden çok sık ölüm tehtidleri alıyordu. LIH de Hristiyanlara karşı savaş ilan edince onun için hayat daha da tehlikeli bir hal aldı.
Din adamı buna rağmen İncil’i Bağdat dışında da yaymaya devam ediyor. 2010 yılında, Kuzey Irak’taki Basra’da da ikinci bir istasyon daha kurdu. Bu kanalın dalgalarını Kuveyt ve İran’da yakalamak mümkün. Fuadın Irak’ı terk etmeye niyeti yok. (christian.by/Çeviren: Olga Daşcinscaia)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi