20 Nisan 2024 Cumartesi

İran Hükümeti Süryani Presbiteryen Kilisesi’ni Kapattı, Haçı Kaldırdı

Uluslararası Süryani Haber Ajansı’na göre, İran’daki istihbarat ajanları  100 yaşındaki Presbiteryen kilisesini bastı, kilisenin kilitlerini değiştirdi ve çan kulesindeki haçı indirdi. 

Süryani Uluslararası Haber Ajansı, olayın 9 Mayıs’ta gerçekleştiğini ve kilisenin ibadete kapatıldığını duyurdu. Kaynak ayrıca hükümet ajanlarının kilisenin etrafına bir izleme sistemi kurduğunu belirtti. 

Süryani Kilisesi daha önce de hükümet tarafından yaptırımla karşılaşmıştı. 2011 yılında kiliseye Devrim Mahkemesi kararıyla el konulmuştu, ama kilise üyelerinin Asur dilinde ibadet yapmaları koşuluyla izin verilmişti.

Şeriat anayasasına göre, Süryani ve Ermeni Hristiyanların ibadet etmelerine izin verilir, ancak cemaatin Farsça ibadet etmeleri yasaktır. 

2018 yılında Noel’den önce, İranlı yetkililer, 100’den fazla Hristiyan’ı tutukladı. Uluslararası Dini Özgürlük Komisyonu’ndan gelen 2018 tarihli bir raporda “İran’daki dini özgürlüğün hem tanınmış hem de tanınmayan dini gruplar için gün geçtikçe daha çok kısıtlandığı” belirtildi.

Open Doors’un baş savunucusu Zoe Smith, “Tutuklamalardaki yükseliş endişe verici” dedi. Ülkede Hristiyanlığa geçenlerin sayısı arttıkça, yetkililer kiliselere daha fazla kısıtlama getiriyor” açıklamalarında bulundu. (CHL)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi