26 Nisan 2024 Cuma

İran’da Ev Kiliselerine Yönelik Baskı Devam Ediyor

İran’da mahkemeler, ev kiliselerinde hizmet eden dört Hristiyanı daha hedef aldı. Rahmat Rostamipour adlı inanlı, Nisan ayında tutuklandı. İlk tutuklanması sırasında, yetkililer ailesinin telefonlarına, kimlik kartlarına, tabletlere ve diğer kişisel eşyalarına el koydu. Eşi de sorguya çekildi. 

Rostamipour, ev kiliseleri kurarak ülkedeki dini değerlere aykırı eğitim faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla 5 yıl sosyal haklardan mahrum kalma cezasına ve 6 milyon İran tümeni para cezasına çarptırıldı. Adli sicil kaydına işlenen suçlama nedeniyle bir aylık maaşından da mahrum bırakıldı. 

Üç ev kilisesi üyesi ise 19 Temmuz’da yargılandı. Ahmad Sarparast, Morteza Mashoodkari ve Ayoob Poor-Rezazadeh, daha önceki davalarında beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Onlar da dini değerlere aykırı propaganda yapmakla ve eğitim faaliyetlerinde bulunmakla suçlanıyor. Üç Hristiyan, 5 Temmuz’daki duruşmada, dua ve toplu ibadet için bir yere sahip olma haklarını savundu.

İran anayasası, Hristiyanlığı ülkede azınlık inancı olarak kabul etse de, yetkililer İsa Mesih’i kabul edenleri tanımıyor. Ermeni ve Süryani kiliselerine gitmelerine izin verilmeyen İranlı Hristiyanlar, dua ve ibadet için toplanacakları bir yer bulmada güçlük çekiyor. Ev kiliselerinin tanınmaması, asılsız iddialarla Hristiyanları hükümet zulmüne karşı savunmasız hale getiriyor.

İran’daki ev kiliselerinin karşı karşıya olduğu sert zulümden kurtulmaları ve tehdit edilen ev kilisesi üyelerinin adalet bulmaları için dua edilmesi gerekiyor. (persecution)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi