20 Nisan 2024 Cumartesi

İran’da Müjdeci Hristiyan Serbest Bırakıldı

İran’daki yetkililer, COVID-19 testi pozitif çıktıktan dört ay sonra, 37 yaşındaki İranlı Hristiyanı serbest bıraktı.

Majidreza Souzanchi

2017 yılında bir ev kilisesi ile ilişkisi ve müjdecilik faaliyetlerinde bulunması nedeniyle tutuklanan Majidreza Souzanchi, COVID-19 testi pozitif çıkmasından dört ay sonra 8 Nisan’da serbest bırakıldı.

Souzanchi, Nisan 2018’de Yargıç Ahmed Maşallah tarafından beş yıl hapse mahkûm edildi. Article 18 adlı zulüm gözlemcisi, müjdecilik faaliyetlerine yönelik suçlamalar için verilebilecek en yüksek cezanın verildiğini belirtmişti.

Aralık 2018’de, Tahran Bölge Temyiz Mahkemesi’nden Yargıç Hassan Babaei, Souzanchi’nin cezasını iki yıla indirdi. Aynı zamanda hırsızlık suçuyla yargılanan Souzanchi, iki yıl daha hapis cezasına çarptırıldı.

İran’da bir ev kilisesi

Hristiyanlıkla ilgili cezayı çeken Souzanchi, hırsızlık cezasını çekmek üzere Evin Hapishanesi’nden Büyük Tahran Hapishanesi’ne nakledildi. Müjdeci bir gruba üye olmaktan altı ay hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki Fatemeh Mohammadi ile birlikte tutuklandı ve mahkûm edildi.

İran’daki Hristiyanlar, 100’den fazla Hristiyanın tutuklandığı 2018’in sonlarına doğru ev kiliselerine benzeri görülmemiş bir baskıya tanık oldu. Çoğu, Hristiyan faaliyetlerinin ayrıntılarını yazdıktan birkaç saat sonra serbest bırakıldı ve diğer Hristiyanlarla temas kurmamaları emredildi.

Fatemeh Mohammadi

Geçtiğimiz Ocak ayında, Hristiyanlığı benimsemesinin ardından Meryem ismini kullanan Fatemeh Mohammadi, İran ordusunun Ukraynalı bir yolcu uçağını düşürmesi ve 176 kişiyi öldürmesi sonrasında protestoların meydana geldiği Tahran’daki Azadi Meydanı yakınlarında gözaltına alındı. (CP)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi