23 Nisan 2024 Salı

İranlı Çift Hapis Cezasına Çarptırıldı

62 yaşındaki İranlı Homayoun Zhaveh ile 43 yaşındaki eşi Sara Ahmadi sırasıyla iki ve sekiz yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Aynı zamanda ileri evre Parkinson hastası olan Homayoun Zhaveh ve eşi Sara’yı hapisten kurtarmak amacıyla imza kampanyası başlatıldı.

Open Doors İngiltere’ye göre, kiliseye üye olmaktan dolayı suçlu bulunan çiftin 15 Haziran’a kadar Tahran’daki Evin Hapishanesine teslim olmaları gerektiği söylendi. Sara, ev kilisesindeki liderliği nedeniyle 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak çiftin Aralık 2020’deki temyiz duruşmasında ceza sekiz yıla indirildi.

16 Mayıs’ta çiftin kefaletle serbest bırakılmasından sorumlu olanlar, Sara ve Homayoun’un 30 gün içinde Evin Hapishanesi’ne gelmemeleri durumunda teminat olarak sundukları tapularının kaybedileceğine dair yazılı uyarı aldı. Sara ve Homayoun’un banka hesapları o tarihten itibaren donduruldu.

Çift, Mart ayında cezalarının başlayacağına dair bir tebligat aldı, ancak avukatları Yüksek Mahkeme’ye yeniden yargılama için başvurdu. Mahkeme, talebin alındığını kabul ederken, Yüksek Mahkeme’nin nasıl karar vereceği merak konusu.

Open Doors İngiltere CEO’su Henrietta Blyth, ‘‘İleri evre Parkinson hastası olan 62 yaşındaki bir adama hapis cezası vermek şok edici ve acımasızca. Daha da kötüsü, bu cezayı sadece kiliseyi üyesi olması nedeniyle aldı. Maalesef İran, sağlık durumu ne olursa olsun Farsça konuşan Hristiyanlara zulmetme geçmişine sahip’’ ifadelerinde bulundu.

Article 18’in Savunuculuk Direktörü Mansour Borji, ‘‘Yetkilileri bu acımasız ve adaletsiz cezayı iptal etmeye çağırmak için kampanya başlattık. Ayrıca uluslararası toplumu bu Hristiyan çiftin sesi olmaya ve vatandaşların inançlarını özgürce yaşayabilmeleri için İran rejimine karşı baskı uygulamaya çağırıyoruz’’ dedi.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi