25 Nisan 2024 Perşembe

İranlı Hristiyanlar İnançlarına Tutunuyor

İran’da hapis, işkence ve sürgün gibi tehditlerle imandan dönmeye zorlanan Hristiyanlar, inançlarını özgürlükle takas etmek istemiyor. 

Bunun son örneği dinden dönme suçlamasıyla hapiste tutulan iki İranlı Hristiyan oldu. Mahkeme eğer inançlarını reddedip eski dinlerine geri dönerlerse bağışlanacaklarını ifade etti ancak tutsaklar bu teklifi kabul etmedi.

Dünya Hristiyan Birliği isimli kuruluşun Tahran merkezli olarak bildirdiği habere göre, Saheb Fadaie ve Fatemeh Bakhteri isimli iki Hristiyan tutsak, hakimler Hassan Babaee ve Ahmad Zargar’ın yönettiği mahkemede inançlarından dönmeye davet edildi.

Haklarında çıkacak son kararın açıklanmasını bekleyen Fadaie ve Bakhtiari hakkında yapılan temel suçlama rejime karşı fikirler yaymak. Eylül ayında, Fadaie 18 aylık cezaya çarptırılmış ve cezasının bitiminin ardından ülke içinde sürgüne mahkum edilmişti, Bakhtiari ise 1 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. İki İranlıya yönelik suçlamaların nedeni bir ev kilisesinde Hristiyan doktrinleri üzerine konuşmak ve ülkenin etkin inancına karşı saldırgan ifadeler kullanmaktı. 

Fadaie, Evin cezaevinde tutuklu bulunan ve 2017 yılında ulusal güvenliği tehdit etmek ve Siyonist Hristiyanlık’ın propagandasını yapmak suçlamalarıyla 10 yıl ceza alan 3 Hristiyan vatandaşa da hizmet ediyordu. 

DHB yöneticisi Mervyn Thomas’a göre bu sadece iki Hristiyan İranlının suçlanmasını içeren bir süreç değil aynı zamanda Hristiyanlığın suça dönüştürülmesi anlayışına da hizmet ediyor. 

“Çok ciddi endişe duymamıza neden olan şeylerin başında Fadaie ve Bakhteri’ye yapılan inançlarını inkar etme teklifi geliyor. Bu yargıçların açıkça iki vatandaşın inanç özgürlüğünü ihlal etmesi anlamına gelmektedir” diyen Thomas, uluslarası kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti. 

DHB yöneticisi ısrarla yargılama sürecin tekrar edilmesini ve verilen kararların gözden geçirilmesini istiyor. Thomas, “ayrıca İran hükümetini tüm barışçıl inançlara karşı yapılan baskıyı sonlandırmaya ve inançlarıyla olan bağlılıkları nedeniyle tutuklanan herkesi serbest bırakmaya davet ediyoruz” diye ekledi.(CD)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi