28 Mart 2024 Perşembe

İranlı pastöre tıbbi bakım izni yok

Tutuklu İranlı pastör Behnam İrani, yetkililerin söz verdikleri gibi kendisine uygun tıbbi bakımı uygulamaması üzerine eskisinden daha da fazla ölümle karşı karşıya.

Pastör İrani’nin hala cezaevinde acı çektiği ve durumunun gittikçe kötüleştiği öğrenildi. Present Truth Kilisesi sözcüsü “Pastörün ameliyat olmaya ihtiyacı var. Son zamanlarda sağlığı yavaşça bozulmakta. İranlı yetkililer bir süreliğine pastörün cezaevinde ameliyat olabileceğini söyledi, ancak kısa bir süre sonra bu ameliyatın yapılmayacağını bildirdiler.”

Son edinilen bilgilere göre 40’lı yaşlarında olan İrani, cezaevinde defalarca dövüldü. 2011 yılında, ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı hareket ettiği iddiasıyla tutuklandı, ancak bunun altında yatan asıl neden İran’da İncil’i vaaz etmesi ve bir çoğu önceden Müslüman olan insanları Mesih’le tanıştırmasıydı.

Ziyaretler sırasında pastör hücresinde defalarca bilinçsiz halde bulunması sağlık durumu hakkındaki endişeleri arttırdı. Bir hastane muayenesi sonucu pastörün kanamakta olan ülser yüzünden acı çektiği öğrenildi.Yetkililer pastöre daha çok bakım sağlayacaklarını belirttiler, ancak bu söz tutulmadı.

HRİSTİYAN OLDUĞU İÇİN İDAMLA YARGILANIYOR

Pastör Behnam İrani’de bir kan iltihaplanması var ve ameliyat olmak için hastaneye gönderilebilir. İltihaplanmanın kaynağı olan bağırsakların bir bölümü bu ameliyat sırasında alınabilir. Ancak önceden verilen sözleri anımsayacak olursak bunun da yerine getiririlmeme ihtimali oldukça yüksek.

İrani, kiliseyle ilgili hizmetlerinden ötürü 5 yıllık hapis cezasına çarptırılmış durumda. Buna rağmen kaynaklar bu cezanın mahkeme kararıyla kesin bir idam cezasına dönüşebileceğini de hatırlatıyor. Çünkü yargıç onu bir “dinden dönen” olarak adlandırıyor ve mahkeme “dinden dönenler”e idam cezası veriyor.

İrani Hristiyan olmayı 1992 yılında seçti. 10 yıl sonra kilisede pastör olup Müjde’yi yaymaya başladı. Eşi ve iki çocuğu İrani cezaevinde dövüldüğü, tıbbi bakım almadığı ve cezaevindeyken ölebileceği için endişeli olduklarını söyediler. (Christian Post) (MÇ)

 

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi