19 Mart 2024 Salı

İsa Mesih İlk Kez “DC Comics” Kahramanlarından Biri Olacak

Amerikan çizgi roman yayıncısı olan “DC Comics” şirketinin 2019 yılında yayınlayacağı yeni çizgi roman serisinin başkahramanının İsa Mesih olması gündem konusu oldu.

İllüstratör Richard Pace, 2019 yılına damga vurması beklenen “İkinci Geliş” adlı çizgi roman serisinin 1. sayısının Mart ayında yayınlanacağını açıkladı.

Böylesine ilginç temalı bir çizgi roman serisini oluşturma fikrini ortaya atan ve senaryolar yazan ünlü yazar Mark Russell’ın olduğu belirtildi.

Mark Russell, illüstratör Richard Pace ile işbirliği yaparak “İkinci Geliş” adlı çizgi roman projesini hayata geçirdi. Russell, Bleeding Cool muhabirlerine verdiği röportajda; “Çizgi roman serisinin ana temasında İsa’nın insan ile dostluğu ele alınmaktadır. Genel akış ise İsa’nın insan ile birlik olup dünyayı kurtarmaya yönelik çeşitli yaklaşımlar ortaya atması çerçevesinde gelişecek” açıklamasında bulundu.

6 sayıdan oluşacak “İkinci Geliş” adlı çizgi roman serisinin konu akışı ise şöyle; “Hristiyanlar İsa Mesih’in öğretilerinden uzaklaşmış durumdalar. İsa’nın resmedildiği tişörtleri giyiyor fakat bunu sadece kazanan takımda olduklarını göstermek adına yapıyorlar. ‘İkinci geliş’ adlı seride İsa Mesih bu dünyaya geri dönüyor ve insanoğlunun son 2000 yıl içerisinde O’nun adı ile neler yaptığını ve öğretilerinden ne kadar fazla uzaklaştığını kendi gözleriyle görüyor. Ana temaya göre, İsa Mesih çarmıha gerildikten sonra göğe çıktığından, insanların bu dünyada neler yaptığını ne takip edebiliyor ne de müdahale edebiliyordu. Zaman zaman cennete giden insanlarla iletişim kuruyor, dünyanın durumunu öğrenmeye çalışıyordu fakat tüm gerçekler ancak dünyaya indiğinde ve her şeyi kendi gözleriyle gördüğünde öğreniyor. Ardından ise dünyayı kurtarmayı kendisine görev ediniyor.”

Daha öncesinde Marvel ve DC Comics çizgi roman serilerinde herhangi bir dini karakter başkahraman olarak kullanılmamıştı. Şimdiye kadar olası tartışmaları engellemek adına Kutsal Kitap’taki canavar ve ana karakterlere benzer çizimler yapılırken olaylar dolaylı olarak ele alındı.

DC Comics yayınları ise bir ilk gerçekleştirerek, dini bir karakteri başkahraman yaptı ve 2019 yılına özel bir seri çıkarmış olacak.(invictory.org/OD)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi