16 Nisan 2024 Salı

İsa Mesih’e İman Eden Kadını Ailesi Terketti

Doğu Uganda’nın Pallisa Bölgesi, Obutete köyünde yaşayan yedi çocuk annesi 45 yaşındaki Mansitula Buliro, 13 Ocak akşamı evinde ilk önce yüksek sesle Aremice İsa anlamına gelen ‘Yeshua’ kelimesini duyduğunu ve Mesih İsa’ya nasıl inandığını anlattı.

Mansitula Buliro

Bir görümde İsa Mesih’i gören Mansitula Buliro, o sırada eşiyle birlikte akşam duasına hazırlanıyordu.

Buliro, Morning Star News’e ‘‘O sırada vücudumda güçsüzlük hissettim ve yukarıdan gelen bir ışık gördüm. Ardından defalarca ‘Yeshua’ kelimesini işittim’’ dedi. Buliro, kocası dua ettiği odadan gelip ne olduğunu sorduğunda gördüklerini ve duyduklarını anlattığını söyledi.

O gece başka bir görüm daha gördüğünü söyleyen Buliro, ‘‘Gece yarısı parlak bir ışık ve beyaz giysili bir adamın nehri geçerek bana doğru geldiğini gördüm. ‘Sana esenlik olsun. Bugün seni benim olman için seçtim’ dediğini işittim’’ dedi.

Buliro, ertesi sabah erkenden gizlice dışarı çıktı ve adı güvenlik nedeniyle gizli tutulan Hristiyan komşusunu ziyaret ederek görümler hakkında konuştu. Komşusuyla birlikte dua eden Buliro, İsa Mesih’e iman etti.

13 Haftalık Bebeğini Kaybetti

Buliro gitmek üzereyken, komşularından birinin eve gelerek, ‘‘Nasıl olur da İsa ismiyle dua edersin’’ dediğini söyledi. İki saat sonra eve geldiğinde, kocası her şeyi öğrenmişti. Buliro yaşananları şu sözlere ifade etti: ‘‘Sessiz kaldım. Eşim tokatlamaya ve tekmelemeye başladı. Sonra yere düştüm. Bıçakla geri döndü ve ağzımı keserek ‘Seni evimde İsa Mesih hakkında konuşmaman için cezalandırıyorum’ dedi.

Buliro, olay sırasında çığlık atarken, 6 ve 8 yaşlarındaki en küçük iki çocuğu da çığlık atmaya başladı. Sesleri duyup gelen komşular tarafından saldırı durduruldu. Buliro, eşinin ‘‘Bugün artık benim eşim değilsin. Ben senden boşandım. Evimi terk et, yoksa seni öldürürüm’’ diyerek kendisinden ayrıldığını söyledi.

Ağzından yaralanan kadın, bir komşusunun yardımıyla hastaneye götürüldü. Buliro, ‘‘Muayene edildim ve dört gün sonra bebeğimi kaybettim. Artık ailemle yeniden bir araya gelmek çok zor’’ dedi.

Yerel bir kaynağa göre zayıf ve daha fazla tıbbi bakıma ihtiyaç duyan Buliro, Hristiyanlarla birlikte açıklanmayan bir yerde kalıyor.

Uganda’nın anayasası inanç özgürlüğü tanımasına rağmen, saldırı ülkede Morning Star News’in belgelediği Hristiyanlara yönelik birçok zulüm vakasından biri. (CHL)

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 23 Milyon Kişinin Hayatı Tehlikede

Açlık, Yetersiz Beslenme ve Şiddet Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ni Tehdit Ediyor Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmaya göre, Kongo Demokratik...

Hristiyan Kadın, Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran'da Hristiyanlığı kabul eden Laleh Saati, Hristiyan kuruluşlarla ilişki kurarak ulusal güvenliği tehdit ettiği iddiasıyla iki yıl...

Episkoposlar Şiddete Son Verilmesi Çağrısında Bulundu

Ülkede yaşanan şiddetin ortasında Haiti Episkoposlar Konferansı, Hristiyanları cesaretlendirmek için bir mektup yayınladı. Mektupta Yeşaya 60:18'de yer alan...

Hristiyanlara Yönelik Saldırıların En Çok Gerçekleştiği Eyalet Açıklandı

Yeni Delhi merkezli bir insan hakları grubu olan Birleşik Hristiyan Forumu (UCF) tarafından yapılan açıklamaya göre, Hristiyanlara...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi