20 Nisan 2024 Cumartesi

İsa Mesih’i Kabul Eden Kadına İşkence

Yerel bir kaynak, Sudan’da İsa Mesih’i kabul eden bir kadının zincire vurulduğunu, psikiyatri hastanesinde elektrik şokuna maruz kaldığını ve çocuklarını kaybettiğini bildirdi.

27 yaşındaki dört çocuk annesi Awatif Abdalla Kaki, bir akrabasının Tanrı Sözü’nü paylaşması üzerine 27 Ocak’ta İsa Mesih’i kabul etti. Birkaç gün sonra rüyasında İsa Mesih’i gördü. Bunun üzerine eşine ve akrabalarına Hristiyanlığı kabul ettiğini söyledi.

Eşinin tepkisi oldukça sert oldu. Kadını bacaklarından zincirleyerek zulmetmeye başladı. Akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ederek psikiyatri hastanesine götürdü. Hastanede kadının rızası olmadan tıbbi işlem uygulandı. Genç kadın bacaklarından yaralandı. Yerel bir kaynak, ‘‘Abdalla sıkıntı içinde yaşamaya devam ediyor. Eşi ve ailesi, genç kadının akıl dengesinin yerinde olmadığını iddia ediyor. Güvenliği için endişeleniyorum. Yeni bir evde yaşayabilmesi ve inancında büyüyebilmesi için dua ediyorum’’ dedi.

Sudan, Open Doors’un Hristiyanların inançları nedeniyle en fazla zulüm gördüğü 2023 Dünya İzleme Listesi’nde 13. sıradan 10. sıraya yükseldi.

20 Aralık 2019’da ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu (USCIRF), Sudan’ın Özel Endişe Taşıyan Ülkeler listesinden çıkarıldığını duyurdu. USCIRF, din değiştirmenin suç olmaktan çıkarılması ve kiliselerin yıkılmasının durdurulmasıyla koşulların iyileşmeye başlamasına rağmen, Hristiyanların baskı altında tutulmaya devam ettiğini söyledi. 

2019’da Ömer El Beşir liderliğindeki katı yönetimin sona ermesiyle iki yıl süren ilerlemelere rağmen 25 Ekim 2021 askeri darbesiyle devlet destekli zulüm geri döndü.

Sudan’daki Hristiyan nüfusunu yüzde 4,5 olduğu tahmin ediliyor. (Morning Star News)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi