29 Mart 2024 Cuma

İsa Mesih’in Görünmesiyle Hayatı Değişti

Kaliforniya’da yaşayan İranlı bir üniversite öğrencisi, İsa’nın bir görüntüsünün onu Hristiyan inancını kucaklamaya nasıl götürdüğünü ortaya koydu.

Nikki Tayebian, 2016 yılında İran’da tatil yaparken hayatının “beklenmedik bir değişim” yaşadığını The College Fix adındaki üniversite sayfasındaki köşe yazısında anlattı. Kaliforniya’da 7 yaşından beri yaşayan Tayebian’ın, o zamanlar duygusal problemlerinin olduğunu ve hatta intihar etmeyi düşündüğünü yazdı.

Yazdığı yazıda, “Ailemin evindeki soğuk bir odada yalnız yatıyordum. Tecrit, panik ve kaygı beni ele geçirdi, çünkü nefes nefeseydim ve endişelerime yenik düştüm” ifadelerini kullandı.

Perdelerinin kapanmasını ve muazzam bir acıyı hissetmesini hatırlatmasının ardından yaşamını değiştiren olayın detaylarına değindi. “Bir an için gözlerimi kapattım ve daha sonra bir görüntü gördüm. Göz kapaklarım açıldı ve ben sadece gerçek bir şey görüp görmediğimi sorguladım. Gözlerimi hemen kapattım ve yüzüme yavaşça bir gülümseme yayıldı” “diye yazdı Tayebian.

“Karanlıkta önümde İsa duruyordu. Onun, ‘Beni takip et’ sözlerini söylediğini duydum” dedi.

Tayebian, İsa’nın uzun kahverengi saçları olduğunu ve arkasında çeşitli renklerin parıltısı olan mavi bir elbise giydiğini söyledi. Bu görüntü, onu hissettiği acı ve panikten uzaklaştırıp bir soluk aldıran barış ve huzuru getirmişti. Görüntü gözden kaybolduğunda, Tayebian cep telefonunu kaptı ve Google’da İsa’yı aramaya başladığını ve Hristiyanlıkla ilgili sorular sormaya başladığını belirtti. “Güney Kaliforniya’ya döndüğümde aramaya başladım. Ve çok şükür ki, beni kiliseye götüren ve beni yepyeni bir aileye tanıtacak biriyle çıkmaya başladım. Yolculuğumun başlangıcı zordu” diye yazdı.

Tayebian geçtiğimiz Şubat, ayında vaftiz oldu ve şimdi hayatını sadık bir Hristiyan olarak yaşıyor.(thecollegefix/faithwire)

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Papa Françesko, Mülteci Krizine Değindi

Papa Françesko, Kolombiya, Panama ve Kosta Rika episkoposlarına gönderdiği mektupta, göçmenlere daha fazla pastoral yardım ve destek...

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi