19 Mart 2024 Salı

İsa Mesih’in Siyahi Olarak Tasvir Edildiği Tablo Katedralde Sergilenecek

İsa Mesih’in siyahi olarak tasvir edildiği ‘Son Akşam Yemeği’ tablosu, geçici bir süreliğine İngiltere’nin tarihi katedralinde yerini alacak.

Lorna May Wadsworth

Ünlü ressam Leonardo da Vinci’den esinlenen Lorna May Wadsworth imzalı ‘Son Akşam Yemeği’ tablosu 31 Ekim tarihine kadar St. Albans Katedrali’nde sergilenecek. Katedralin sanat eserini sergilemedeki amacının, Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) kampanyasına destek olduğu açıklandı.

Rev. Jeffrey John

Kilisenin adalet, eşitlik veya herhangi bir konuda vaaz vermek için güçlü bir konumda olmadığını düşünen St. Albans Katedrali Dekanı Rev. Jeffrey John, ‘Siyahların Hayatının Önemli’ olduğunu vurgulayarak, ‘‘İnancımız Tanrı’nın gözünde herkesin eşit yaratıldığını ve Tanrı’nın adil olduğunu öğretiyor’’ dedi.

Katedralin web sitesine gönderilen yorumlarda, ressam Lorna May Wadsworth, İsa’nın sarı saçlı ve mavi gözlü olarak tasvir edildiği Batı efsanesine karşı meydan okumaktan ilham aldığını söyledi.

İsa Mesih’in ırksal tasvirleri hakkındaki tartışmalar, özellikle İsa’yı beyaz bir Avrupalı olarak tasvir eden Batı imgelerinin reddedilmesi söz konusu olduğunda periyodik bir tartışma kaynağı haline geliyor.

Justin Welby

Canterbury Başepiskoposu Justin Welby, Black Lives Matter gösterileri sırasında İsa Mesih’in Beyaz Avrupalı olarak tasvir edilen heykellerinin kaldırılmaya çalışılmasına yönelik yaptığı açıklamada, İsa Mesih’in dünya üzerinde farklı şekillerde tasvir edildiğini belirtti.

Başepiskopos Welby, ‘‘İsa’nın önemi siyasi ve etnik açıdan değil. İsa’nın, Tanrı doğasına sahip olması ve herkesin Tanrı benzeyişinde yaratılmış olması önemli’’ açıklamasında bulundu. (CP)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi