19 Nisan 2024 Cuma

IŞİD Karyatin’de 21 Hristiyan Öldürdü

Suriye ordusu tarafından IŞİD’in elinden aldığı Karyatin kasabasında, 21 Hristiyan’ı öldürdüğü ortaya çıktı.

Suriye Ortodoks Kilisesi’nin lideri, geçen Ağustos ayında IŞİD’in eline geçtiği sırada kentte 300 Hristiyan’ı kaldığını, bunlardan 21’inin öldürüldüğünü, kalanların aileleri tarafından yürütülen pazarlıklar ve fidyelerle kurtarıldıklarını anlattı.

Patrik 2. İgnatius Aphrem öldürülenlerden üçünün de kadın olduğunu belirtti. Haber alınamayan 5 Karyatinli Hristiyan’ın daha ölmüş olduğu düşünülüyor.

Patrik, öldürülen Hristiyanların bir kısmının kaçmaya çalışırken, diğerlerinin ise inancını inkar etmediği gerekçesiyle idam edildiklerini anlattı. Ayrıca IŞİD’in rehine aldığı Hristiyan kızlarının da köle olarak satmayı planladığı yolunda haberler almış olduklarını da anlattı.

Suriye Ortodoks Kilisesi Patrik’i yaşananlara rağmen inançlar arasında uyumu yeniden inşa etmeyi amaçladığını söyledi. “Biz yüzyıllar boyunca yan yana yaşadık ve birbirimize saygı duymayı, birlikte yaşamayı öğrendik. Kendi halimize bırakılırsak hala birlikte yaşayabiliriz.” dedi.

Karyatin kasabası şu anda hayalet bir şehirden farksız tamamen harap edilmiş bir vaziyette. Yıkıntılar arasında 1500 yıllık Katolik Manastırı da var.

Hükümet, IŞİD’den alınan Karyatin ile Palmira’ya geri dönmek isteyen binlerce kişi için otobüsler kaldırıyor. Suriye ordusu son haftalarda Palmira ve Karyatin de dahil bir çok mevzide cihatçıları geriletmeyi başardı. Fakat IŞİD ve El Kaide ile ilişkili Nusra Cephesi ateşkes anlaşmasının dışında ve halen diğer güçler tarafından hedef alınıyor. (BA)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi