19 Mart 2024 Salı

IŞİD’den Papa’ya Yine Tehdit

Al-Abd Al-Faqir ismiyle yayınlanan bir poster Papa Françesko’ya doğrultulmuş, silah tutan bir el içeriyor ve “Saldırılarımızdan uzakta olduğunuzu sanmayın” mesajını veriyor.

Bir başka posterde de Papa’nın arkasından yaklaşan bir silahlı adam görüntüsü yer alıyor ve “Haçın Köleleri” ifadesi kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl IŞİD’e bağlı medya kuruluşu Wafa Media Vakfı, Noel zamanı için benzer tehdit mesajları yayınlamış ve yine aynı tarzda posterler hazırlayarak, “Hristiyan kanı…” ifadesini kullanmışlardı.

PJ Media’ya göre IŞİD yayınladığı bir kitapta, Vatikan’a saldırı planları olduğunu ancak mafya tarafından güçlü bir direnişle karşılaştıklarını belirtiyor.

Aynı kaynakta yer alan ifadelere göre; “Eğer IŞİD İtalya’yı almak isterse Avrupa’daki savaşçılarının Roma’yı işgal etmeden önce mafyayla savaşması gerekiyor” deniliyor. IŞİD’in bu ve benzer bilgi kirliliği yayması ilk defa karşılaşılan bir şey değil.

Vatikan’ın IŞİD’in saldırmayı planladığı yerler listesinin ilk sıralarında olduğu bilinen bir gerçek. 2015 yılında Kardinal Pietro Parolin, olası saldırılara karşı Vatikan’ın gerektiği oranda korunması için savunma önlemlerinin artırılması gerekiyor demişti. 

Parolin’e göre, Vatikan dini kıymeti nedeniyle her zaman bir hedef olma potansiyeline sahip ve Vatikan ve çevresini korumak için güvenlik önlemlerini artırma güçleri var.(CD)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi