25 Nisan 2024 Perşembe

IŞİD’in Kaçırdığı Hristiyanlar için umut ışığı

asuriGeçtiğimiz Mart ayında Asurî bir kadının Halil İbrahim Kilisesi’nden kaçırılmasıyla başlayan IŞİD terör örgütünün Asurî halka karşı olan saldırıları, bugün en az 230 Asuri Hristiyanın kaçırılmasına neden oldu.
230 Kişinin içerisindeki rehinelerden bir bölümü Şubat ayından bu yana rehin tutuluyor. Doğu Katolik Başepiskopos’u Jacques Behnan Hindo konu hakkında şöyle söyledi: “Cihatçı grupla pazarlıklarımız sürüyor,onlar daha gerçekçi ve uygun isteklerde bulundular. İlk görüşmelerimizde aracıların karşılanamayacak istekleri vardı. Hristiyan rehineleri serbest bırakmak için yaklaşık olarak kişi başı 100.000$ yani toplam 23 milyon dolar talep etmişlerdi.”
Cihatçı grupla yapılan görüşmelerde istedikleri paranın imkansız olduğunu belirttiklerinde, grup çok çok daha azına ikna oldu ancak yinede Doğu Katolik Başepiskopos’u Hindo paranın ne kadar olduğunu açıklamadı. Doğu Katolik Başepiskopos’u Hindo: “Bu nedenle şimdi, Asurlu kardeşlerimizin serbest bırakılmasındaki en büyük engel para değil,onların nasıl eve döneceğidir.” diyerek sözüne devam etti.
“Hepsinin serbest bırakılması halinde onları Hassaké’ye hiç bir saldırıya maruz kalmadan geri getirebilmek için 4 otobüse ihtiyacımız var. Her halukârda bu çok hassas bir konu, bunun için hem Suriye ordusuyla hemde Kürt milislerle görüşüp bir orta yol bulabilir ve böylece bu sorunu çözebiliriz.”
IŞİD tarafından Habur nehri civarındaki köylerden kaçırılan Asurîların, IŞİD tarafından iyi korunan Al-Shaddadi köyünde tutulduğu düşünülüyor. IŞİD tarafından Al-Qaryatain kasabasından kaçırılan diğer Asurî yaklaşık 100 ailenin ise geleceği IŞİD militanlarının ellerinde. Al-Qaryatain’de kalan diğer Hristiyanlar ise IŞİD tarafından yayımlanan 11 emire uydukları halde orada yaşamaya devam edebilecekler.
Asurî Amerikan Nahren Anweya ise şunu söyledi: “Atalarımızdan kalan tüm topraklarımız şimdi elimizden alındı, şimdi ise onlar bizlerin imanını ve Tanrı’nın Oğlu İsa Mesih’e olan inancımızı engellemek istiyor.”
Asurî kalabalık grupların kaçırılmasıyla ve 15.000 ailenin evlerinden ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliyse Doğu Asur Kilisesi’nin episkoposu Yatron Koliana: “Kişisel kaynaklarım yaklaşık 15.000 ailenin Suriye’den ayrıldığını ve cihatçı militanların olmadığı başka bir kasabaya taşınabileceklerini, yerinden olan Asurîlerın uluslararası bir cemiyetten yardım alabileceklerini ve Rusya, Amerika gibi ülkelerden orta doğudaki Hristiyanlar için yardım beklediklerini ve bunu umut ettiklerini” söyledi. (KOA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi