25 Nisan 2024 Perşembe

Işıkla Karanlığın Kavgası “YOLCU” Dans Gösterisi

Pangaltı Lisesi’nden Yetişenler Derneği’nin yapımını üstlendiği, Levon Taberyan imzası taşıyan “YOLCU” dans gösterisinden, Zorlu PSM’de muhteşem gala. 

Pazartesi akşamı (17 Şubat), Zorlu PSM’de Türkiye Ermenileri Patriği II. Sahak Maşalyan, din adamları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, bazı Ermeni vakıf başkanları ve üyeleri ile kalabalık sanatsever topluluğunun hazır bulunduğu, yönetmenliğini ve koreograflığını Levon Taberyan, Artistik Direktörlüğünü Karin Karaoğlan Taberyan’ın yaptığı, yapımcılığını Pangaltı Lisesi’nden Derneği’nin üstlendiği 24 kişiden oluşan grubun “YOLCU” adlı dans gösterisi galasında izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Işıkla karanlığın, sevgi ile kötülüğün kavgalarını izlediğimiz gösteride aslında, doğumundan göğe yükselişine kadar İsa Mesih’in işlendiğini, onun denenmelerini, mucizelerini, uğradığı ihaneti, çektiği eziyeti, ölümü ve göğe yükselişini yaşıyoruz. 

Tanrı’nın sevgi oluşu, Işığın, karanlık üzerindeki hükmü, kötülüğün tüm insanlığı karanlığa sürüklediği, seçilen birbirinden güzel müzik parçaları, Levon Taberyan’ın koreografisi ve oyuncuların, oyun ve dans performansı ile bütünleşince, ortaya dakikalarca alkışlanan ve mutlaka izlenmesi gereken muhteşem bir gösteri çıkmış. 

Gösteri bitiminde, oyuncuları dakikalarca alkışlayan gala izleyicileri de bunun kanıtı. Selamın ardından Kadasetli patrik hazretleri ise yaptığı konuşmada, bu güzel çalışmadan dolayı önce PLY derneğini başkanları Arsen Kovan nezdinde kutladı. Sonra yönetmen Levon Taberyanı kutlarken, sahneye dönüp sahnedeki tüm oyuncu ve dansçılara, gösterdikleri performans için teşekkür etti. 

“İsa Mesih’deki sevgiyi anlayıp, ışığı görebilirsek her şey çok daha kolay olacak”

Patrik II.Sahak, Ermenice ve Türkçe olarak özetle şunları söyledi:

“Bugün bu sahnede Kutsal Kitap’ı, İsa Mesih’i yaşadıklarını, göğe yükselişini gördüm. Aynı zamanda iyiyle kötünün, sevgiyle nefretin, ışıkla karanlığın evrensel dansı ve kavgasını izledik. Hepsi de birbirine muhtaç, biri olmadan diğerinin kıymetini bilemiyoruz maalesef. Yönetmen Levon Taberyan da bu gösteri ile hepimizin içini bizlere sunmuş. Bizlerin içinde de bu zıt ikililer daima mevcut. 

Biliyor musunuz her 24 saatte 250 bin yeni bebek doğuyor, doğan her bebek bir umut ve bir ışıktır, dünyayı kötülüklerden kurtarabilmek için. 

Bizler de İsa Mesih’deki sevgiyi anlayıp, ışığı görebilirsek her şey çok daha kolay olacak bizler için.”

Patrik Hazretlerini konuşması ile, alkışlarla perde kapandı ve gösteri son buldu. 

Gösteri Yeri : Şişli Kent Cemil Candaş K.M.

Tarihler :

28 Şubat Cuma saat: 21.00

12 Mart Perşembe saat: 21.00

19 Mart Perşembe saat: 21.00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi