29 Mart 2024 Cuma

İşitme Engelli Kızını Vahşice Dövdü

İşitme engelli kız, Hristiyan inancı sebebiyle ailesi tarafından vahşice dövüldü. Adı koruma amacıyla değiştirilen Saida isimli işitme engelli kızın, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığı söylendi.

 Orta Asyalı bir aile, Hristiyan olduğunu öğrendikleri işitme engelli kızlarını vahşi dövdü. Kızlarını ölümcül yaralarla hastaneye göndermelerine rağmen dövmekle tehdit ettiler.

Uluslararası İşitme Engellilere Sosyal yardım örgütünden Rob Myers’ın, olayla ilgili Misson Network News’e verdiği demeçte, kızın çığlıkları sebebiyle komşuların polis çağırdığını ancak aile meselesi olduğu için olaya karışmadıklarını daha sonra ailenin kızlarını dövmeye devam ettikleri belirtildi.

Adı koruma amacıyla değiştirilen Saida isimli işitme engelli kızın, kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığı söylendi.

Myers, işitme engelli inananların diğer Hristiyanlar gibi zulümle karşı karşıya kaldıklarını, ancak farklı engellerle karşılaştığını belirtti.

“Eğer dövülmekte olan işitme engelli biri, ailesi tarafından polise getirildiğinde, çoğu kez işitme engelli kişi polisle iletişim kuramaz; bu nedenle polis yalnızca hikayenin aile tarafından anlatılan yanını baz alır” dedi.

Myers, saldırıların bir ebeveynin evde bir kutsal yazı bulması veya bir müminin ebeveynlerinin inancından biriyle evlenmeyi reddetmesi durumunda gerçekleştiğini açıkladı. Myers, şiddete başvuran bu ailelerin gözlerinin açılması, Hristiyanlığı anlatan görevlilerin güvende olması için Tanrı’ya dua edelim diyerek çağrıda bulundu.

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi