20 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde ‘İsim Bayramı’ Coşkusu

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, geçtiğimiz Pazar günü isim bayramını görkemli bir ayinle kutladı. Aziz Nikola Bayramı çerçevesinde, kilisenin de isim bayramı olması dolayısıyla Kilise Vakfı Yönetimi tarafından bir kahvaltı etkinliği de düzenlendi.

Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından yönetilen ayine çok sayıda cemaat üyesi katıldı. Aziz Nikola için özel bir duanın da okunduğu ayin sırasında, önce Papaz Yıldırım ve ardından da cemaat üyeleri Aziz Nikola’nın ikonasına saygıda bulundu.

Bayramların anlamları ve önemi hakkında kısa bir değerlendirmelerde bulunan Kilise Pederi Yıldırım; “Biz daima dualarımızda, ilk etapta memleketimiz, devletimiz için dua eder, iyilik temennilerimizi yaparız. Hastalarımız ve ıstırap çekenler için de dua ederiz. Bizler için Aziz Nikolaus’un ayrı bir önemi vardır. Aziz Nikolaus, Gemicilerin kurtarıcısıdır. Bildiğimiz kadarıyla gemilerin çoğunda Aziz Nikolaus’un ikonası vardır.

Ayrıca Aziz Nikolaus İskenderun Kilisemizin de hâmisidir, yani koruyucusudur. Bu yüzden bugün kilisemizin de bayramıdır. Nikolaus, 300’lü yıllarda yaşamış bir Aziz’imizdir ve kendisi Antalya Demrelidir. Azizdir ve Kurtarıcıdır. Bu vesileyle herkesin, tüm cemaatimizin, Aziz Nikolaus Bayramını kutluyoruz” dedi.

Kahvaltı ve Kermese Yoğun İlgi

Ayin sonrasında, kilise salonunda, Kilise Vakfı Yönetimi tarafından cemaat üyelerine yönelik düzenlenen kahvaltı oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hep birlikte kahvaltı eden cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladı.

Noel’e Hazırlık devresi olması dolayısıyla, ayrıca kilise bahçesinde Noel Kermesi de açıldı. Noel baba, Noel Ağacı gibi figürlerin olduğu tepsi, havlu, fincan ve süs eşyalarının satışa sunulduğu kermese cemaat üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. (SAT-7 Türk/ İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Fotoğraflar: İlyas Edip Terbiyeli, Ketrin Tabaş

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi