25 Nisan 2024 Perşembe

İskenderun Katolik Katedrali’nde Öğrenciler İçin Dua

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi Pederlerinden, Anadolu Havarisel Vekili Şansölyesi Antuan Ilgıt, geçtiğimiz hafta başlayan yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla, ayine katılan öğrencilerle birlikte dua etti.

Ayine katılan ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle birlikte yeni eğitim öğretimin hayırlı olması için dua eden Peder Ilgıt, daha sonra bir konuşma yaptı. Mesih İsa’nın gençlere güvendiğini kaydeden Ilgıt; “Sizler her hafta anne ve babalarınızla kiliseye geliyorsunuz. Her zaman Tanrı’nın sözünü dinliyorsunuz, bizlerle beraber dua ediyorsunuz.

Okullarınızda ise sizler, hepiniz Mesih İsa’nın sunduğu birer toplumsunuz. Çoğunuzun sınıfında başka Hristiyan öğrenci yoktur. Toplum içinde veya okullarımızda ‘Biz Hristiyanız’ demeye gerek yok ama yaptığımız seçimlerle, söylediğimiz güzel sözlerle, davranışlarımızla, derslerimizde gösterdiğimiz gayretle Hristiyan olma mesajını en güzel şekilde verebilirsiniz.

Hristiyanlığın en önemli şahadeti yaşamlarımızla verdiğimiz şahadettir. O yüzden sözlerinize dikkat edin, arkadaşlarınızla aranızda küslük olursa uzun sürmesin. Onları affedin ki sizlerin farklı olduğunu, daha güzel bir yaşam sürdüğünüzü görsünler ve sizlerden esinlenerek onlar da daha iyi yaşamak için gayret göstersinler. Böylelikle sizin ışığınız sizin okullarınızdan yavaş-yavaş topluma yayılsın. Bunu yapabilirsiniz, Mesih İsa size güveniyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra hep birlikte dualar edilirken, ayine katılan cemaat üyeleri de öğrencilerin dualarına iştirak etti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi