20 Nisan 2024 Cumartesi

İskenderun Katolik Kilisesinde Afet Bilinci Eğitimi

İskenderun Katolik Kilisesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren uluslar arası yardım kuruluşu Caritas Anadolu, Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Hatay İl Merkezi yetkililerinden ‘Afet Bilinci Eğitimi’ aldı.

Cemaat üyelerinin de katılım gösterdiği 3 saatlik eğitim kilise salonunda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda Elazığ’da yaşanan büyük depremle, doğal afetlerin yeniden gündeme geldiğini, kendilerinin de bir yardım kuruluşu olduğunu hatırlatan Caritas Anadolu Müdürü Can Sadredin, alacakları eğitimin, hem kişisel olarak hem de dernek çalışmalarında önem taşıdığını belirtti.

‘Bireyler ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi’nde katılımcılara sözlü bilgiler verilirken, video izlettirildi ve yangın tatbikatıyla görsel olarak da eğitim desteklendi.

İlk olarak depremle ilgili yapılan sunumda; “Depreme engel olamayız ama afet olmasını önleyebiliriz. Bu doğrultuda, binalar fay hatları, dere yatakları ve yumuşak zeminlere inşa edilmemeli. Proje yapım amacına uygun kullanılmalı.

Marmara depreminde şunu öğrendik ki, ülkemiz büyük bir depreme hazır değil. O depremden sonra bazı adımlar atıldı. 2000 yılında DASK kuruldu. Çünkü şu bir gerçek ki, deprem bizleri öldürmüyor, biz bizleri öldürüyoruz.

Peki, biz neler yapabiliriz? Öncelikle, oturduğumuz evler depreme dayanıklı olmalı ve zorunlu deprem sigortasına sahip olmalı. Afet kültürüne sahip olmalıyız. Aile afet planı oluşturmalıyız. Acil durum bilgi kartları, afet ve acil durum çantası hazırlamalıyız. Deprem anında paniğe kapılmamalıyız. Depremden sonra tahliyenin altın kuralları olan ‘koşma-konuşma-itme-geri dönme’ kurallarına uyarak seri bir şekilde hareket etmeliyiz” şeklinde bilgiler paylaşıldı.

Depremin yanı sıra, tüp patlamaları ve evde yaşanabilecek bir yangında yapılması gerekenler de anlatıldı ve yangın tatbikatı yapıldı. Eğitime katılan herkes, eğitmen nezaretinde tek tek yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale etti. (SAT-7 Türk/İlyas Edip Terbiyeli-İskenderun)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi