19 Nisan 2024 Cuma

İskenderun Katolik Kilisesinde ‘Kutsal Perşembe’nin Hüznü!

Zeytin Dalları Bayramının ardından ‘Kutsal Hafta’ya giren Katolik Cemaati, Kutsal Perşembe ayinini de cemaatin katılımı olmadan gerçekleştirdi. İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde de Efkaristiya ayini sade ve hüzünlü bir törenle yapıldı.

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde, Kutsal Perşembe ayini de tüm Dünyayı tehdit eden Yeni Coronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle cemaatin katılımı olmaksızın gerçekleştirildi.

Mesih İsa’nın, Havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeği ile bu yemek esnasında, havarilerinin ayaklarını bir hizmetkâr gibi yıkamasının anıldığı ayini, Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetti. Bizzeti’ye Kilise Rahiplerinden Peder Francesco Parisi, zangoçlar ve kilisenin diğer görevlileri de eşlik etti.

Episkopos, Monsenyör Bizzeti günün önemine binaen yaptığı konuşmada İsa Mesih’in havarileri ile yediği son akşam yemeğinde; Efkaristiya’nın yanı sıra alçak gönüllüğünün de öne çıktığını vurguladı. İnsanların en güçlü zamanlarında diğer kişilere yüksekten baktıklarını ancak bu durumun güzel bir şey olmadığını vurgulayan Bizzeti; “İsa Mesih bize havarilerinin ayaklarını yıkayarak, insanlara yüksekten bakmamamız ve kibirli olmamamızı da öğretiyor. O gece sadece Efkaristiya kurulmadı, o gece her insanın bir diğerinin hizmetçisi olması emri de verildi. Eğer, Mesih’in yolunda yürüyecek iyi bir Hristiyan olmamız gerekecekse; kibir ve yüksekten bakma huylarından vazgeçmeliyiz, alçak gönüllü olmalıyız” dedi.

Bizzeti, daha sonra Kutsal Efkaristiya’yı alarak kilisenin küçük şapeline getirdi. Burada, beraberindekilerle birlikte diz çökerek, dua eden Monsenyör Bizzeti, Efkaristiya’yı yerine bıraktı ve bir süre daha sessizce duasını sürdürdü.

İskenderun Katolik Kilisesinde, bu Kutsal Gecenin ardından, cemaatin katılımları olmaksızın Kutsal Cuma ritüeli gerçekleştirilecek ve Pazar günü de Paskalya ayini yapılacak. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ/İskenderun)

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi